«El desig de construir un país sobre nous fonaments», en un ban de l'alcalde de Terrassa

Jordi Ballart signa un ban amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre

La Torre
09 de setembre del 2016
Actualitzat el 11 de setembre a les 19:15h
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa.
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa. | Cristóbal Castro
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha signat un ban amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l'Onze de Setembre. L'alcalde egarenc crida a posar l'accent no només en les diferències sinó també en allò que uneix el poble català.


Ban de l'alcalde de Terrassa amb motiu de l'Onze de Setembre:

«La celebració de la Diada Nacional de Catalunya ens convida a expressar, des de la llibertat i el respecte, la unitat i la pluralitat del catalanisme en un moment històric en el qual, malgrat la confusió i les contradiccions, estem posant les bases de la Catalunya del futur. La Diada ens convoca a totes i a tots a posar l’accent no només en allò que ens separa, en les diferències legítimes d’opinió i de visió, sinó també en allò que uneix els catalans i les catalanes: la voluntat de treballar per una Catalunya renovada, estimulant, esperançadora, construir un país renovat, estimulant, esperançador, sobre unes noves bases i amb un horitzó de progrés, de benestar, de convivència i de justícia.

Més enllà de les diverses opcions sobre la relació entre Catalunya i Espanya -que s’hauran de resoldre democràticament-, una immensa majoria coincidim en el desig de construir un país sobre nous fonaments. Un país de progrés i de valors, que es fixi com a objectius prioritaris la creació de feina estable i de qualitat, la lluita contra l’atur i la precarietat laboral. Un país que sigui més competitiu econòmicament i més just socialment al mateix temps, capaç de lluitar decididament contra totes les formes de pobresa i desigualtat, compromès amb la cultura i l’educació, un país d’igualtat d’oportunitats per a tothom. Una Catalunya que s’entengui amb Espanya, amb Europa i amb la resta del món des de la llibertat, des del respecte, des del diàleg i des de la lleialtat mútua.

Aquesta és la visió del futur de Catalunya que compartim majoritàriament i que és coherent amb la tradició històrica del catalanisme i la identitat del poble català, preservada a través dels segles i de moments molt durs i dramàtics. Aquest ha de ser l’objectiu comú, independentment de la resposta que cadascú pugui donar -lliurement, democràticament- al gran repte que implica repensar el paper que ha de tenir Catalunya en relació amb Espanya i el conjunt de la Unió Europea.

Celebrem, doncs, la Diada del 2016 imaginant i comprometent-nos a fer realitat la millor de les Catalunyes possibles, al mateix temps que preservem la unitat del nostre poble i respectem la llibertat i la diversitat dels catalans i les catalanes.

Visca Terrassa! Visca Catalunya!»