L'alcalde de Terrassa demana una Catalunya que prioritzi les polítiques socials

Jordi Ballart ha presidit l'acte institucional de l'Onze de Setembre, que ha comptat amb una conferència de Salvador Cardús sobre la reforma horària

El Saló de Sessions va acollir l'acte institucional de l'Onze de Setembre a Terrassa.
El Saló de Sessions va acollir l'acte institucional de l'Onze de Setembre a Terrassa. | Ajuntament de Terrassa
La Torre
08 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:06h

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest dimecres l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya que s'ha celebrat al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Terrassa, amb l'assistència dels membres de la Corporació Local, i que ha consistit en la conferència del professor de Sociologia a la UAB i periodista Salvador Cardús, titulada "Uns nous horaris per a un nou país. Horaris, benestar i llibertat". En el parlament de cloenda, l'alcalde ha destacat que, amb el procés participatiu per a la reforma horària que s'està impulsant a Catalunya, "estem a punt de començar a posar una de les bases d'un nou país; un nou país amb un nou concepte del temps, de la política, de l'educació, de la justícia, de l'honestedat, de l'economia i de la ciutadania".

Ballart ha afegit que aquest nou país "ha de ser a la mida de les persones, dels ciutadans i ciutadanes, de tothom, sense excepció". “Un nou país de progrés, capaç de crear feina estable i de qualitat i decidit a combatre l'atur, la precarietat laboral i a no resignar-se davant dels abusos. Un nou país capaç de crear ocupació i de crear riquesa, de ser més competitiu i de ser més just alhora, una Catalunya rica, plena i sostenible. Un país que lluiti contra la pobresa en totes les seves formes, contra les desigualtats, que aposti com a prioritats de futur per la cultura i per l'educació obertes a tothom. I també una nova Catalunya que s'entengui amb Espanya i amb Europa des de la llibertat, des del respecte, des del diàleg i des de la lleialtat. Un nou país que podem fer entre tots i totes, i que hauria de ser una claríssima prioritat política i social".

L'alcalde ha afegit que "necessitem un nou país des de la base, des dels fonaments, la qual cosa no implica en absolut que no calgui afrontar democràticament el debat nacional, però tampoc no implica convertir-la en el centre absolut del debat polític i social. Això no treu, sens dubte, que sigui també imprescindible trobar una via sòlida, raonable, rotundament democràtica, per donar sortida al debat sobre la relació entre Catalunya i Espanya".

En el decurs de l'acte, Ballart ha subratllat l'orgull que és per a l'Ajuntament de Terrassa "haver estat una de les primeres institucions que han obert camí per a l'oportunitat de canvi, de benestar i de millora" que suposa el projecte de reforma horària que s'està plantejant a Catalunya, "i que sens dubte esdevindrà ben aviat un referent per a altres comunitats". L'alcalde ha recordat que Terrassa esdevindrà, a partir d'aquest mateix mes de setembre, la primera ciutat catalana en acollir el procés participatiu per a la reforma horària que s'impulsarà a Catalunya a partir de 2017, de la mà del Govern de la Generalitat.

L'acte institucional ha finalitzat amb la interpretació de l'Himne Nacional de Catalunya a càrrec del Quartet de Corda Nocturn del Conservatori de Terrassa.