Una eurodiputada denuncia TVE per emetre continguts franquistes

Marina Albiol registra la queixa davant la Comissió Europea, argumentant que la projecció de la pel·lícula "Sin novedad en el Alcázar" vulnera la normativa comunitària

Redacció
07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:26h
Una imatge del film «Sin novedad en el Alcázar»
Una imatge del film «Sin novedad en el Alcázar» | YouTube

L’eurodiputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, ha denunciat davant la Comissió Europea que TVE emet pel·lícules que fan apologia del franquisme. En concret Albiol es refereix al film Sin novedad en el Alcázar que La 2 va projectar en el marc del programa Historia de nuestro cine.  

En el text registrat a la Comissió, Albiol destaca que “és una pel·lícula que glorifica el cop d’estat del 1936 a l’estat espanyol, i que realitza una apologia del règim franquista i els seus valors”. L’eurodiputada, a més, recorda que la Decisió Marc 2008/913/JAI ”prohibeix l’apologia de règims culpables de delictes contra la humanitat”, i afegeix que l’estat espanyol incompleix aquest veto “sistemàticament”. 

“Considerant que no és la primera vegada que la televisió pública espanyola emet pel·lícules que difonen l’ideari franquista, la Comissió vetllarà pel compliment de la Decisió Marc? Considera la Comissió que a l’estat espanyol no es respecten les convencions en matèria de memòria, com ha apuntat el Relator Especial de Nacions Unides per la promoció de la veritat, la justícia la reparació i la no-repetició?”, pregunta Albiol. 

L'eurodiputada ha compartit el document en el seu perfil de Twitter, i molts usuaris de la xarxa l'han criticat