EUiA Terrassa convida a defensar els drets nacionals sense unilateralitat

La coalició d'esquerres aposta pel federalisme i afirma que el problema de Catalunya no és d'identitats sinó de classes

A.P.
07 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:20h
Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa creu que aquest Onze de Setembre "la gent d'esquerres a Catalunya" ha de sortir a "defensar els drets nacionals, la llengua i cultura catalana i l'autogovern de Catalunya, davant l'ofensiva del centralisme i el neofranquisme del PP i C's".

Pel que fa al dret d'autoderminació de Catalunya, EUiA de Terrassa creu que s'ha de defensar: "Davant la troika, els poders financers, econòmics, mediàtics i polítics, davant la monarquia i el neoliberalisme, volem decidir com a poble i sense imposicions quin país de progrés volem, els drets que volem tenir i com ens volem governar. Volem decidir-ho tot", afirmen en un comunicat. També es mostren contraris a les decisions unilaterals: "Considerem a més que ni el govern espanyol ni el govern català poden substituir en cap cas la nostra sobirania popular. Hem de rebutjar qualsevol decisió unilateral de qualsevol dels dos governs que menyspreï la voluntat popular i ens retalli drets".

La coalició EUiA de Terrassa rebutja de ple l'acord entre PP i C's "d'atacar la política d'immersió lingüística a Catalunya" i defensa l'escola pública, catalana, inclusiva i laica. "Volem una Catalunya oberta, inclusiva, cohesionada i socialment justa, i que sigui rica i plural culturalment parlant. I que aquesta pluralitat estigui reflectida a les institucions del país, sense exclusions etnicistes ni divisions identitàries", expliquen des de la secció local d'EUiA, que aposta de manera clara pel federalisme: "Apostem per una relació federal, solidària, plurinacional i laica entre els pobles de la península". I afegeixen que "Catalunya no té problemes d'identitats, sinó de classes".

Des d'EUiA de Terrassa animen a participar aquest Onze de Setembre en actes i concentracions que "reivindiquen el catalanisme popular, recuperant l'esperit del que va significar l'Assemblea de Catalunya". EUiA destaca entre aquests actes l'esmorzar popular de Diada que organitzarà a la Casa del Poble Manuel Linares de Terrassa, l'homenatge a Salvador Allende a Barcelona i un acte a Sant Boi de Llobregat.