«Malgrat les amenaces, la repressió o la por ens mantindrem fidels al poble»

Carles Caballero, president d'ERC Terrassa, reivindica fer memòria en l'homenatge als terrassencs assassinats durant el saqueig de Terrassa el 1713

Homenatge d'ERC Terrassa davant la Casa del Poble.
Homenatge d'ERC Terrassa davant la Casa del Poble. | ERC
La Torre
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:39h
Esquerra Republicana a Terrassa va rebre homenatge aquest dilluns al vespre a totes aquelles persones que van defensar la vila de Terrassa el 1713 enfront el saqueig de les tropes borbòniques de Felip V.

Acompanyats d'una seixantena de persones, Bernat Picornell, senador per Esquerra Republicana, Carles Caballero, president d'ERC a Terrassa i regidor a l'Ajuntament, i Oriol Guerrero, portaveu de les JERC a la ciutat, van dur a terme l'ofrena floral als patriotes que, en paraules de Picornell, "s'han deixat la pell per aquest país".

Caballero va assegurar que "per entendre la realitat cal conèixer la història i fer memòria" i va afirmar que "malgrat les amenaces, la repressió o la por ens mantindrem fidels a aquest poble". En la mateixa línia, Picornell ha afegit que cal ser optimistes perquè "som molts els que treballem per donar el pas definitiu cap a la independència".

També el portaveu de les Joventuts d'Esquerra Republicana, Oriol Guerrero, va reiterar, entre els aplaudiments dels assistents, que "tenim una arma i és la de poder escriure el nostre futur i no demanarem permís per fer-ho".

Al finalitzar l'acte, i després de cantar Els Segadors, els republicans es van afegir a la marxa de torxes que organitza la Comissió 4 de setembre, en la qual el partit està involucrat.