La Marxa de Torxes torna a recórrer el centre de Terrassa aquest dilluns

En record dels fets de setembre de 1713

La Torre
05 de setembre del 2016
Prop de 2.000 persones van participar en la Marxa de Torxes de l'any passat.
Prop de 2.000 persones van participar en la Marxa de Torxes de l'any passat. | Marta Maseras

Prop de 2.000 persones van participar en la Marxa de Torxes de l'any passat. Foto: Marta Maseras
 

La tradicional Marxa de Torxes tornarà a recordar la invasió i el saqueig de la vila de Terrassa per per part de les tropes borbòniques, el 1713. Aquest acte, organitzat per la Comissió 4 de setembre, tindrà lloc aquest dilluns a partir de les 8 del vespre.

Els fets històrics del 3, 4 i 5 de setembre de 1713 parlen del saqueig de Terrassa per part de les tropes partidàries de Felip V i de la mort d'una vintena de terrassencs en defensa de la ciutat. La Marxa de Torxes, amb sortida a la plaça Vella, recorrerà alguns dels carrers cèntrics amb la participació d'entitats com el Ball del Serrallonga, el Drac Baluk Astaroth i Diables de Ca n'Aurell, els Bastoners de l'Antic Poble de Sant Pere, Terrassa Ciutat Coral i grallers i tabalers. La Comissió 4 de setembre, integrada per entitats de la nostra ciutat, partits polítics i ciutadans a títol personal, sota l’aixopluc d’Òmnium Cultural.

El pregó final de la Marxa de Torxes anirà enguany a càrrec de l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro. També farà una lectura Sebastià Codina, rector de Vacarisses, sobre els Herois del 1714.