L'Ajuntament de Terrassa recorda els fets de 1713 amb un concert al convent de Sant Francesc

Prèviament els Voluntaris Forestals de Terrassa llegiran el Manifest Commemoratiu redactat per Mariona Vigués

La Torre
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:34h

Concert commemoratiu dels fets de 1713, en una passada edició. Foto: A.T.
 

Terrassa commemorarà diumenge els fets històrics del 4 de setembre de 1713, quan les tropes borbòniques de Felip V van entrar a la ciutat, amb un acte institucional al Claustre del Convent de Sant Francesc, lloc que va servir perquè molts terrassencs i terrassenques s'amaguessin de les tropes borbòniques. L'acte institucional, presidit per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, i de membres de la Corporació Municipal, començarà a les set de la tarda amb la lectura del Manifest Commemoratiu dels Fets Històrics, redactat per la historiadora Mariona Vigués, que enguany anirà a càrrec d'un representant de l'entitat Voluntaris Forestals de Terrassa.

Seguidament, començarà el concert "Enric Granados, homenatge a un somiador", a càrrec de l'Orquestra Victòria dels Àngels, amb el pianista solista terrassenc Jordi Humet, i la direcció de Pedro Pardo. Aquest concert commemora el centenari de la mort del compositor Enric Granados, amb la interpretació de la versió per a orquestra de cambra, del director Pedro Pardo, de les "Danzas" de Granados.

Al Claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís hi ha una placa commemorativa dels fets del 4 de setembre en homenatge als terrassencs que van morir. El document, recuperat de l'Arxiu de la Parròquia del Sant Esperit, inclou una relació de prop d'una vintena de persones assassinades a mans dels assaltants.

Acte institucional de l'Onze de Setembre

Pel que fa a la programació institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Terrassa, el professor de sociologia a la UAB i periodista, Salvador Cardús, protagonitzarà la conferència "Uns nous horaris per a un nou país. Horaris, benestar i llibertat", que tindrà lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Terrassa el proper dimecres, 7 de setembre, a les set de la tarda.