El CN Terrassa de waterpolo incorpora la bicampiona d'Europa Marta Recio

És el segon reforç de l'equip dirigit per Xavi Pérez i arriba procedent del CN Sant Andreu

La Torre
01 de setembre del 2016
Actualitzat el 05 de setembre a les 7:10h
Marta Recio, en un partit amb el CN Sant Andreu.
Marta Recio, en un partit amb el CN Sant Andreu. | CN Terrassa
El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa presentarà una segona cara nova per a la temporada 2016-2017. Després de l’alta de Noelia Mora anunciada el mes de juliol, el conjunt que dirigeix Xavi Pérez comptarà la propera campanya amb Marta Recio, jugadora que, com Mora, arriba del CN Sant Andreu on ha militat les tres darreres temporades. Recio, que farà 29 anys el 20 de setembre, és una waterpolista polivalent i experimentada amb una llarga i exitosa trajectòria a Divisió d’Honor.
 
"És una jugadora que ens ajudarà moltíssim. Per a mi, és una de les millors defensores de boia de la lliga, malgrat que pot desenvolupar-se amb garanties en qualsevol posició de l’arc, especialment pel lateral i l’extrem esquerre. És versàtil i, a més, té molt gol", explica l’entrenador local. Pérez concreta que Recio només s’estarà a l’equip fins al mes de desembre, atès que llavors marxarà a jugar a Austràlia. "Tot i això, ens aportarà molt. Li agrada la nostra filosofia i aportarà tota la seva experiència i coneixements a les nostres joves jugadores".
 
Al seu torn, Recio es mostra encantada amb el rol que li atribueix el tècnic. "L’accepto de molt bon grat. Em ve molt de gust ensenyar a les més joves i ajudar l’equip en tot el que pugui". La waterpolista barcelonina reconeix que sempre li ha agradat més defensar que fer gols, tot i que confessa sentir-se còmoda en qualsevol posició de l’arc. Recio assegura que funciona "per estats d’ànim" i que té moltes ganes de començar a entrenar-se amb el grup. "Amb la Noelia he coincidit al Sabadell i al Sant Andreu i també tinc molt bona relació amb l’Ana Copado", afirma.
 
Un palmarès espectacular
 
Marta Recio va néixer el 20 de setembre de 1987 a Barcelona. Va iniciar-se com a nedadora al CN Atlètic-Barceloneta i, posteriorment, va ingressar al CE Mediterrani ja com a waterpolista. Va debutar a Divisió d’Honor amb 16 anys amb el conjunt del barri de Sants, en el qual va militar fins a la temporada 2008-2009, quan va fitxar pel CN Sabadell. En quatre campanyes, va construir un palmarès impressionant, atès que acumula dues Copes d’Europa, tres Lligues, quatre Copes de la Reina i quatre Supercopes d’Espanya. La temporada 2013-2014 va incorporar-se al CN Sant Andreu, equip on ha militat les tres darreres campanyes, i amb el qual ha disputat la Copa LEN, la segona competició continental més important.
 
Així mateix, Recio ha disputat europeus i mundials en categoria júnior i juvenil amb la selecció espanyola i ha estat internacional absoluta, combinat amb el qual ha participat en partits de la Lliga Mundial.