El CN Terrassa ja coneix els seus rivals a l'Euro Cup de waterpolo

El conjunt de Dídac Cobacho s'enfrontarà al Posillipo Napoli italià, al Kinef Kirishi rus i a l'OSC Potsdam alemany

Sorteig dels encreuaments de la competició europea de waterpolo.
Sorteig dels encreuaments de la competició europea de waterpolo. | F.C.
La Torre
31 d'agost del 2016
Actualitzat el 01 de setembre a les 10:51h
El Club Natació Terrassa ja sap amb qui es veurà les cares en la primera fase de l’Euro Cup de waterpolo. En el seu retorn a competicions europees després de cinc temporades, el conjunt de Dídac Cobacho s’enfrontarà al Posillipo Napoli italià, al Kinef Kirishi rus i a l’OSC Potsdam alemany, equips que integren el grup D segons el sorteig que es va celebrar ahir a Dubrovnik (Croàcia). La fase tindrà lloc entre el 14 i el 16 d’octubre a Nàpols. Els dos primers del grup accediran a la segona ronda.  
 
En una primera valoració, el tècnic egarenc entén que es tracta d’un grup “complicat”. De fet, assegura Cobacho, “el nivell general a Europa és alt, atès que els clubs tenen estructures molt professionals”. L’entrenador terrassenc considera que l’equip amfitrió, el Posillipo, parteix amb l’avantatge de piscina, “un factor bàsic en aquesta mena de rondes”. Cobacho espera un rival molt competitiu, “típicament italià”. Pel que fa al Kinef Kirishi, el tècnic apunta que els equips russos solen ser “poderosos econòmicament” i es caracteritzen per “la fortalesa física i per la potència de llançament”. En principi, l’OSC Potsdam estaria un graó per sota d’italians i russos. En tot cas, l’entrenador del CN Terrassa remarca que el club es presenta “amb un equip molt jove que, malgrat tenir experiència internacional en seleccions de categories inferiors, s’estrena a nivell de club en aquesta mena de partits”.
 
Els altres tres grups
 
L’Euro Cup 2016-2017 aplega onze equips més distribuïts en tres grups. Integren el grup A el Mladost Zagreb croat, el Montpellier i el Pays d’Aix Natation francesos i l’Shturm 2002 rus, que jugaran la primera fase a Aix-les-Bains (França). El grup B, que es desenvoluparà a Split (Croàcia), està format pel FTC Budapest hongarès, el Bayer Uerdingen alemany i el Posk Split croat, mentre que el grup C, que tindrà com a seu Kosice (Eslovàquia), el componen el Circolo Canottieri Napoli italià, el Primorac Kotor montenegrí, el BVSC Zuglo hongarès i el Hornets Kosice eslovac.
Cinc rondes
 
La competició s’estructura en cinc rondes. Les dues primeres fases, en format lligueta de grup, se celebraran del 14 al 16 i del 28 i el 30 d’octubre. Les altres tres rondes es disputaran en format d’eliminatòria d’anada i tornada: els quarts de final, previstos per al 30 de novembre i el 10 de desembre; les semifinals, programades per al 18 de gener i el 18 de febrer; i la final, que tindrà lloc el 22 de març i el 5 d’abril.