​Els Minyons de Terrassa treballen el 3 de 10 i el 5 de 9 de cara a Sant Fèlix

El cap de colla, Albert Pérez, parla de repetir els castells de les Santes com a «actuació de mínims»

Joaquim Albalate
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:03h
Els Minyons, a l'assaig d'aquest dijous
Els Minyons, a l'assaig d'aquest dijous | J. A.
Els Minyons de Terrassa treballaran el 3 de 10 i el 5 de 9 de cara a la diada de Sant Fèlix de dimarts. Tot i que es plantegen "com a mínim" repetir l'actuació que van fer per Les Santes a Mataró, amb 2 de 9 amb folre i manilles, 9 de 8, un castell de nou i el pilar de 7, els malves aprofitaran els assajos especials d'aquesta setmana per fer proves d'estructures més grans, com el castell de 10.

Albert Pérez, el cap de colla dels Minyons, no ha volgut "descartar ni confirmar" en roda de premsa que dimarts portaran el castell de 10 a plaça, però és optimista: "li falta un cert rodatge a l'estructura del tres, però tots som molt bons; si el veiem bé als assajos i a Sitges, podríem portar-lo a Vilafranca".

Tot i que la diada caigui en dimarts, el dirigent terrassenc compta amb la presència, entre castellers i convidats, d'entre 600 i 700 persones a plaça; l'any passat, en diumenge, van portar un miler de persones entre camises i samarretes. Els malves oferiran "un pack de samarreta, autocar i dinar" a tots els que vulguin acompanyar la colla. A part, aquest diumenge faran un assaig a la plaça Vella a dos quarts de set de la tarda, que acabarà amb un sopar popular al local de la colla i un concert del grup Greska.  

Respecte el moment de la temporada, el president dels malves, Cesc Poch, afirma que "les nostres diades importants comencen ara", i diu que els grans castells dels malves encara estan per venir. "Els resultats del mes d'agost no són tan importants com els de les altres colles".

Pel que fa a Sant Fèlix, Pérez i Poch han coincidit a dir que l'actuació de Sant Fèlix és "una de les més importants de l'any", tot i que també han dit que pels malves encara quedaran tres diades importants: La Mercè, que aquest any volen treballar amb força, Sant Narcís a Girona i la seva diada.

Assemblea d’estiu

Els malves van celebrar aquest dimecres l'assemblea de mitja temporada. A part de fer balanç de la primera meitat de temporada i d'explicar a la colla els objectius d'aquesta segona meitat, els Minyons van aprovar el pressupost pel viatge que faran pel viatge a Singapur. Els malves demanaran un crèdit temporal fins que arribin les subvencions que cobriran part del cost del viatge, que enviarà uns 250 castellers al petit país asiàtic del 17 al 23 d'octubre.
 

Albert Pérez i Cesc Poch, cap de colla i president dels Minyons respectivament Foto: Sergi Castells/Minyons