WhatsApp compartirà el teu telèfon amb Facebook i permetrà que els comerços t'escriguin

La companyia canvia la Política de Privacitat per obrir la comunicació a través del servei de missatgeria entre comerços i clients

Europa Press
25 d'agost del 2016
Actualitzat a les 21:57h
WhatsApp
WhatsApp | WhatsApp
WhatsApp ha anunciat unes modificacions en els seus Termes de Servei i Política de Privacitat que impliquen l'obertura de la comunicació a través del servei de missatgeria entre comerços i clients. A hores d'ara, el servei permet a les persones comunicar-se amb els seus contactes, ja siguin familiars, amics, companys de classe o de la feina, entre altres. Però la comunicació directa de les empreses amb els seus clients és una cosa que la companyia no havia permès. Fins ara.

"Volem explorar alternatives perquè també et comuniquis amb comerços que et resultin rellevants, encara que mantenint la teva experiència lliure d'anuncis de tercers o missatges no sol·licitats", ha explicat la companyia en un comunicat publicat al seu blog. És a dir, els usuaris d'aquest servei podran rebre notificacions i alertes de bancs o companyies aèries, per exemple.

La companyia també ha explicat que la seva col·laboració amb Facebook no perjudicarà el xifrat d'extrem a extrem de les comunicacions ni la privacitat dels usuaris. "No publicarem o compartirem els números de WhatsApp amb altres, incloent Facebook; ni el vendrem, compartirem o donarem el teu número de telèfon a anunciants", versa el mateix comunicat.

Tot i això, sí que compartiran amb la companyia de Mark Zuckerberg altres dades com estadístiques d'ús o aquelles dades que permeten combatre l'spam. En realitat, la xarxa social també tindrà accés al número de telèfon de l'usuari, la qual cosa significa que, tal com passarà amb els comerços, podrà enviar suggerències i mostrar anuncis a través de WhatsApp.