VÍDEO El gest que demostra que «en els Jocs Olímpics no tot té a veure amb guanyar»

Les atletes Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino cauen i s'ajuden per arribar a la línia de meta
Les atletes Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino cauen i s'ajuden per arribar a la línia de meta | @Olympics
Redacció
19 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:35h
Les atletes Nikki Hamblin, de Nova Zelanda i Abbey D'Agostino, dels Estats Units, són les protagonistes d'una imatge que ha commogut els seguidors dels Jocs de Rio. Estaven participant en la segona sèrie de la primera ronda dels 5.000 metres als Jocs Olímpics, quan Hamblin va caure després de xocar amb una participant. Això va provocar que D'Agostino s'ensopegués amb ella i també caigués a terra.

Ambdues esportistes es van ajudar a aixecar-se, però a causa del dolor l'estatunidenca va haver de seure. La neozelandesa en comptes de remprendre la cursa va ajudar la seva companya. Aquest gest d'esportivitat va commoure els jutges que, després d'acabar la cursa últimes marcant un temps que no les permetia passar a la final, van considerar que mereixien una requalificació. 

Quan van haver creuat la línia de meta, a un minut de la guanyadora, l’etíop Almaz Ayana, Hamblin i D'Agostino es fan fondre en una abraçada. Les xarxes socials han fet ressò d'aquesta història destacant que actes així són millors que una medalla d'or. "En els Jocs Olímpics no tot té a veure amb guanyar", ha publicat el compte oficial de Twitter de l'esdeveniment esportiu. En una posterior roda de premsa les atletes s'han mostrat emocionades per la repercussió de la seva solidaritat mútua i per la segona oportunitat que els han brindat els jutges. No obstant això, D'Agostino no podrà participar en la final dels 5.000 metres, ja que pateix una greu lesió fruit de l'impacte.

Per la seva banda, Hamblin destaca que en el futur no recordaran la caiguda, sinó el moment de l'abraçada, de la companyonia, de l'orgull d'arribar a la línia de meta i de l'esperit de superació que tot això ha significat.