Més de tres mil signatures contra el parquímetre de l'Hospital de Terrassa

Una campanya a Change.org demana que estacionar a l'aparcament del centre hospitalari torni a ser gratuït

L'Hospital de Terrassa.
L'Hospital de Terrassa. | Cristóbal Castro
A.P.
16 d'agost del 2016
Actualitzat el 17 d'agost a les 8:11h

L'Hospital de Terrassa. Foto: Cristóbal Castro
 

Aparcar a l'Hospital de Terrassa va deixar de ser gratuït el desembre de 2011. Aquella mesura de fer pagar els usuaris que s'hi desplacen en vehicle privat continua sent tan impopular com ho va ser en els seus inicis. Ara, una petició a Change.org està recollint signatures per demanar la supressió del parquímetre i que l'aparcament al recinte hospitalari torni a ser gratuït.

La petició a Change.org, iniciada per M. Luisa Ordóñez Cano, està dirigida a l'Ajuntament de Terrassa i a la Generalitat de Catalunya i espera arribar a les 5.000 signatures. Els usuaris poden unir-se a la petició omplint les seves dades al portal Change.org.

El fet que l'Hospital de Terrassa estigui retirat del nucli urbà provoca que accedir en vehicle privat sigui pràcticament una obligació en algunes circumstàncies o en algunes franges horàries, tot i que el transport públic col·lectiu hi arriba durant el dia amb dues línies d'autobús de TMESA. Molts dels signants de la petició, en els seus comentaris, coincideixen a qualificar de vergonyant el fet de pagar per anar a un hospital, un lloc on no s'hi va per gust.

L'Hospital de Terrassa pertany al Consorci Sanitari de Terrassa, una empresa pública consorciada per l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, que té el 60% del control i per tant l'última paraula en les decisions.