La selecció espanyola femenina d'hoquei es classifica per als quarts de final a Rio

La treballada victòria contra Corea i la derrota de la Xina contra Nova Zelanda, claus en l'èxit del combinat dirigit per Adrian Lock

La terrassenca Glòria Comerma va marcar el tercer gol contra Corea.
La terrassenca Glòria Comerma va marcar el tercer gol contra Corea. | Rio 2016
A.P.
14 d'agost del 2016
Actualitzat a les 22:12h
Tot i haver-ho tingut molt coll amunt, jugarà els quarts de final de la competició olímpica. La selecció espanyola d'hoquei herba ha acabat fent els deures en el darrer partit de la fase de grups contra Corea, amb una victòria per 2 a 3, i ha vist com Nova Zelanda donava un cop de mà en derrotar la Xina.

Després de les tres derrotes inicials tot es veia negre. El triomf contra Alemanya va ajudar a mantenir les esperances. I aquest dissabte a la nit, contra Corea, es tractava de fer els deures i esperar. Espanya va dominar des de l'inici, tot i que en el primer quart el pobre balanç ofensiu va ser d'un llançament entre els tres pals per a cada equip. En el cas espanyol, la terrassenca Berta Bonastre va veure com la portera coreana desviava a córner el seu intent de gol.

Corea es va avançar en el marcador mitjançant Cheon, en els primers compassos del segon quart. Va ser un gol immerescut, en un contraatac i amb la jugadora coreana molt apurada, però un gol en contra al cap i a la fi. Va ser un gerro d'aigua freda per a l'equip espanyol, que va trigar uns minuts a reaccionar. Un intent de Gloria Comerma ja en el tram final abans del descans va tornar a ficar la selecció en el matx.

El tercer quart va ser el de la remuntada. Després d'haver errat un parell d'ocasions perilloses, l'egarenca Gigi Oliva va assistir Bego García per a què l'aragonesa punxés i marqués el gol de l'empat. En menys d'un minut, amb la confiança recuperada, el combinat estatal va transformar el primer penal córner del partit amb un llançament directe de la valenciana Lola Riera.

Si el penal córner havia estat l'assignatura pendent durant els primers dies a Rio de Janeiro, contra Corea per fi va donar els resultats esperats. En arrencar el darrer quart, una altra acció de penal va permetre la terrassenca Glòria Comerma marcar el gol de la sentència.

Corea va anar a la desesperada a per l'empat. Va retallar diferències mitjançant Bomi Kim a cinc minuts del final i va convertir els últims instants en un patiment. La portera basca María López de Eguílaz va realitzar un parell d'actuacions magistrals que servien per mantenir el triomf.

Tres hores després de la victòria espanyola, l'accés als quarts de final es confirmava amb la derrota de la Xina contra Nova Zelanda (3-0). El rival als quarts de final de la competició olímpica serà la selecció de la Gran Bretanya. El primer objectiu del combinat d'Adrian Lock ja s'ha complert, amb una dinàmica de menys a més. Ara, les seves jugadores buscaran la major recompensa possible.