El «gomet vermell» d'una regidora de Terrassa En Comú sacseja Twitter

Anna Rius vincula els controls de seguretat a l'aeroport per viatjar als Estats Units a «represàlies» i els usuaris en fan mofa després d'insistir que es tracta de controls aleatoris

Un adhesiu vermell al passaport va iniciar les queixes d'Anna Rius.
Un adhesiu vermell al passaport va iniciar les queixes d'Anna Rius. | @annarius_ull
La Torre
13 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:55h
La regidora de Terrassa En Comú Anna Rius ha estat protagonista involuntària a Twitter aquesta setmana, arran d'un viatge als Estats Units. En el seu cas, va voler denunciar els controls de seguretat a l'aeroport de Barcelona-El Prat i la truita se li va girar amb els comentaris de molts usuaris.

"A veure si endevineu qui té un gomet vermell viatjant a US?", va deixar anar Rius en una primera piulada, amb la fotografia del seu passaport amb un adhesiu vermell i altres passaports amb adhesius verds. La regidora de Terrassa en Comú va vincular les "represàlies" a les denúncies que ella mateixa va fer dels abusos de la seguretat d'Israel a l'aeroport del Prat el passat mes de gener. Les respostes d'altres usuaris de Twitter no es van fer esperar, i van indicar-li que el color del gomet no tenia a veure amb el grau de perillositat del passatger, sinó que depenia d'altres pautes que segueix l'empresa de seguretat per verificar l'adhesiu. Rius va preguntar: "Pautes com ara ser cooperant i dona o ser càrrec electe?", una pregunta que molts usuaris van continuar responent amb ironia. La cosa no va quedar aquí. Anna Rius es va queixar d'un "control aleatori" que va provocar que entrés l'última a l'avió i aquest divendres ha tornat a la càrrega: "Que aparegui pantalla vermella on diu "security risk" a l'escanejar la targeta d'embarcament i SSSS no és paranoia". Alguns usuaris han intentat explicar-li que es tracta de controls habituals. Les seves piulades van provocar múltiples comentaris a la xarxa. Alguns feien broma amb el "gomet vermell" i les "teories conspiratives", i altres recomanaven amb sarcasme passar les vacances a Badia del Vallès, en referència a una altra piulada polèmica del diputat de EUiA Joan Mena des de Croàcia.