La selecció tanca la fase de grups amb un empat contra Gran Bretanya

El combinat dirigit per Fred Soyez acaba segon de grup i tindrà l'Argentina com a rival als quarts de final

Sergi Enrique, a l'esquerra, en una acció del partit contra la Gran Bretanya.
Sergi Enrique, a l'esquerra, en una acció del partit contra la Gran Bretanya. | Europa Press / Reuters
A.P.
13 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:20h

Sergi Enrique, a l'esquerra, en una acció del partit contra la Gran Bretanya. Foto: Europa Press / Reuters

La selecció espanyola masculina d'hoquei herba va tancar amb un empat contra la Gran Bretanya (1-1) la fase de grups de la competició olímpica a Rio de Janeiro. El combinat dirigit per Fred Soyez acaba segon del grup A i s'enfrontarà en el quarts de final a l'Argentina, tercer classificat al grup B. En aquesta fase inicial l'equip espanyol ha sumat tres victòries, una derrota i un empat.

Contra la Gran Bretanya, la selecció estatal es va avançar en els primers minuts amb un gol del jugador terrassenc del Polo David Alegre. L'avantatge va durar poc. Cinc minuts més tard, Sam Ward va aprofitar una errada en defensa per establir l'empat, mentre els britànics jugaven en inferioritat numèrica per una targeta verda. El primer quart va ser molt igualat.

Amb el pas dels minuts, Gran Bretanya va guanyar protagonisme va ser per a la Gran Bretanya, amb més presència ofensiva que Espanya. En el quart minut del segon quart, Jackson va marcar en una acció de penal córner, però el vídeo-àrbitre va anul·lar el gol després de la reclamació espanyola. En els darrers instants del segon quart Salva Piera va veure una targeta groga que condicionaria els cinc primers minuts després del descans, en els quals Espanya jugaria amb deu. Abans l'equip de Fred Soyez ja havia vist tres targetes verdes i havia hagut de fer front, per tant, a sis minuts amb un home menys.

Les úniques accions de perill fins al final del matx van ser per als britànitcs. Els espanyols no van tenir més ocasions per endur-se la victòria. Tampoc no calia. Espanya en tenia prou amb l'empat per  a confirmar la segona posició del grup. Gran Bretanya, en canvi, es va quedar fora dels quarts de final amb la posterior victòria de Nova Zelanda.

Els creuaments en els quarts de final enfrontaran la selecció espanyola amb l'Argentina (diumenge a les tres de la tarda, hora catalana), Bèlgica amb la Índia, Austràlia amb els Països Baixos i Nova Zelanda amb Alemanya.