El combinat espanyol femení d'hoquei guanya i s'aferra a l'esperança

Les opcions d'arribar a quarts de final continuen vives gràcies a la treballada victòria de la selecció dirigida per Adrian Lock contra Alemanya (1-2), amb gols de les catalanes Cristina Guinea i Carola Salvatella

L'egarenca Carola Salvatella, a la dreta, autora del segon gol.
L'egarenca Carola Salvatella, a la dreta, autora del segon gol. | Rio 2016
A.P.
12 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:05h
Arribar als quarts de final encara és possible, tot i dependre d'altres seleccions per fer-ho. La selecció espanyola femenina d'hoquei herba va vèncer aquest dijous a la nit el seu partit transcendental contra Alemanya, per 1 a 2. Després de tres derrotes consecutives només valia la victòria per continuar amb vida a Rio 2016, i el combinat d'Adrian Lock va ser capaç d'aixecar el cap i guanyar.

L'equip espanyol, amb la barcelonina Cristina Guinea i la terrassenca Carola Salvatella com a golejadores, va sortir a totes de bon començament i de seguida es va trobar amb la recompensa.

El penal córner per fi va donar una alegria a les jugadores d'Adrian Lock: en el quinzè penal llançat en aquesta competició olímpica, Cristina Guinea va aprofitar el rebuig de la portera al tir inicial de la valenciana Lola Riera i va obrir el marcador. Encara en el primer quart, en el minut 11, Carola Salvatella va anotar un bon gol després de rebre una passada des de l'esquerra i batre per baix la portera germànica.

La selecció dirigida per Adrian Lock va mantenir la intensitat durant tot el partit. Molt concentrades i constants, només va cometre alguns errors puntuals. Un d'ells, a mitjan segon quart, va significar el gol alemany. Schutze va aprofitar un moment feblesa de la defensa espanyola per marcar amb un xut creuat.

Els minuts van transcórrer amb el control del partit a mans del combinat espanyol, que no va témer per mantenir la victòria. Fins al final del partit hi va haver poques arribades amb perill, inclosos alguns penals córner en ambdós bàndols que van acabar sense èxit.

La victòria dóna esperances a la selecció espanyola femenina de passar a quarts de final. Per aconseguir-ho, caldrà vèncer l'últim partit contra Corea i esperar que Xina sumi com a màxim un punt en els partits pendents contra Corea i Nova Zelanda, és a dir, un empat i una derrota.