Per què l'aigua d'una piscina dels Jocs de Río és verda?

Redacció
11 d'agost del 2016
Actualitzat a les 21:48h
La piscina de salts va ser l'única afectada per l'acumulació d'algues
La piscina de salts va ser l'única afectada per l'acumulació d'algues | Twitter: @TomDaley1994
Sorpresa als Jocs Olímpics de Río pel canvi de color de l’aigua a la piscina de salts de trampolí. Aquest dilluns la piscina tenia un color blau clar, però el dimarts, la tonalitat va tornar-se verdosa. Davant aquests fets, els organitzadors van confirmar a través d’unes anàlisis que l’aigua no era perillosa per la salut dels esportistes, segons informa The New York Times.

Tot i així, a la roda de premsa posterior de la prova disputada a la piscina afectada, els portaveus de l’organització dels Jocs no van saber explicar quina era la possible causa ni van donar-ne més detalls, tal com explica el mateix diari.

Aquest dimecres a la tarda, els diaris esportius internacionals Bleacher Report i DW Sports informaven que els organitzadors havien confirmat una acumulació d’algues a la piscina de salts com la causa del canvi de color. Una hipòtesis que ja apuntava The New York Times en un principi. Els més sorpresos davant d’aquest cas, van ser els mateixos atletes que havien de fer servir la piscina. El britànic Tom Daley preguntava a través de Twitter què havia passat.