La selecció masculina d'hoquei perd un partit de tràmit contra Bèlgica (3-1)

Pau Quemada ha marcat l'únic gol del combinat espanyola en una acció de penal córner

El català Salva Piera, en una acció del matx contra Bèlgica.
El català Salva Piera, en una acció del matx contra Bèlgica. | EP/Reuters
A.P.
11 d'agost del 2016
Actualitzat el 12 d'agost a les 9:37h
La selecció espanyola masculina d'hoquei herba no tindrà un ple de victòries en la fase de grups de la competició olímpica. Després de vèncer els primers partits i assolir el passi als quarts de final, l'equip dirigit per Fred Soyez ha perdut per 1 a 3 contra Bèlgica, en un partit de tràmit que no passarà a la història.

El matx va començar amb Espanya desapareguda. Els belgues, en canvi, van demostrar el seu plantejament ofensiu i van forçar dos penals córner i van fer tres llançaments a porteria, un dels quals acabat en gol en el cinquè minut de joc: Cedric Charlier va disparar i la bola va rebotar en l'estic de Sergi Enrique, que intentava refusar-la, i es va colar a la porteria sense que Quico Cortès pogués evitar-ho.

El segon quart va ser nefast per als interessos espanyols. Només començar Stockbroekx va superar la defensar i, des de la banda dreta, es va plantar davant del porter terrassenc per batre'l sense problemes. Cinc minuts més tard, una centrada des de la banda dreta de l'atac belga va permetre a Tom Boon punxar la bola i aconseguir el tercer gol.

Amb el matx sentenciat massa d'hora i amb una selecció espanyola molt diferent a la vista fins ara a Rio, els minuts van passar amb més pena que glòria. Només en el tram final el combinat estatal va demostrar interès per retallar diferències. I en el minut 41, Pau Quemada va transformar un penal córner que significava l'1-3 definitiu i, de pas, millorar una pobra estadística en aquest tipus d'accions.

El proper partit de la fase de grups decidirà els encreuaments per als quarts de final, per als quals la selecció espanyola masculina ja està classificada. El rival d'aquest últim partit de tràmit serà contra Gran Bretanya, aquest divendres a les deu de la nit (hora catalana).