Aquesta és la funció de les misterioses marques vermelles dels atletes de Rio

Alguns nedadors com el nord-americà Michael Phelps han mostrat aquestes taques durant els Jocs Olímpics

per La torre del Palau, 10 d'agost de 2016 a les 21:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En els primers dies dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro s'han pogut veure diversos atletes, com ara el nedador nord-americà Michael Phelps, que tenien unes estranyes marques circulars de color vermell.

Aquest fenomen s'anomena cupping o teràpia de ventoses, una pràctica curativa que prové dels antics xamans de Mesopotàmia i serveix per afavorir la circulació sanguínia i limfàtica, segons informa el portal web de Sanitas.


Dins d'unes copes de vidre, bambú o plàstic, se situa un paper, i mentre aquest es crema es col·loca sobre el cos. Després de cremar-se del tot, s'elimina l'oxigen que hi ha dins la copa, i se succiona la pell i part del múscul, i d'aquí surten les marques circulars.

Segons indica Sanitas, la teràpia es pot dur a terme de diferents formes, depenent de l'objectiu que vulguis aconseguir. Tot i això, abans de fer les teràpies cal recordar que poden tenir alguns efectes secundaris, com ara cremades, blaus o infecció de la pell. 


-Massatge: s'aplica oli a la zona a tractar amb la finalitat de facilitar el desplaçament de la ventosa mentre aquesta es manté al buit. Això permet realitzar un massatge que facilita el moviment de fluids. 

-Aplicació i extracció ràpida de la ventosa: aquesta tècnica es fa servir només sobre l'esquena. En aquest cas, les ventoses se situen només dos o tres segons sobre la pell. 

-Ventosa fixa i seca: es fixa sobre punts específics per tractar aquells òrgans que tenen els seus punts reflexos a l'esquena. També es fa servir com a tractament per a contractures i dolors musculars. 

-Sagnat amb ventosa: es punxa la pell i sobre aquesta punxada es col·loca la copa. Després de succionar, la ventosa produeix un lleu sagnat. Aquesta tècnica es fa servir per reduir la tensió a la zona en la qual s'aplica.

 

Participació