Un gol de Petchamé maquilla una nova derrota de la selecció femenina

La jugadora de Terrassa marca el primer gol del combinat estatal en la competició olímpica, en la qual acumula tres derrotes que deixen molt complicat l'accés als quarts de final

Les jugadores de la selecció espanyola.
Les jugadores de la selecció espanyola. | COE
A.P.
10 d'agost del 2016
Actualitzat el 11 d'agost a les 3:17h

Les jugadores de la selecció espanyola. Foto: COE

La selecció espanyola femenina d'hoquei herba veu com les opcions de passar a quarts de final —i, per tant, d'obtenir un diploma olímpic— cada cop són més remotes. El combinat dirigit per Adrian Lock ha perdut contra Nova Zelanda (1-2) el seu tercer partit. Si la selecció masculina d'hoquei fa ple de victòries, la femenina ho fa de derrotes. La manca d'efectivitat golejadora ha tornat a ser evident, tot i que en el darrer instant de partit la terrassenca Carlota Petchamé ha marcat el primer gol d'Espanya en la competició.

El joc de la selecció espanyola en el primer quart transmetia bones sensacions. Les noies d'Adrian Lock dominaven el matx, molt més actives que les neozelandeses. Les diverses arribades a l'àrea rival, però, no culminaven entre els tres pals. La millor ocasió va ser per a Carola Salvatella en un contraatac, però li van robar la bola quan encarava la porteria. El penal córner, amb intents infructuosos de la valenciana Lola Riera, continua sent la gran assignatura pendent de l'equip.

A partir del segon quart Nova Zelanda va despertar i va ser resolutiva. En el primer penal córner per a les oceàniques, Kelsey Smith va anotar el primer gol, amb un llançament directe.
Per darrere en el marcador, la selecció espanyola va jugar diferent. El bon joc de l'inici es va convertir en imprecisions, pèrdues de bola i en la cessió de la iniciativa a les BlackSticks. I així fins al darrer període, quan a vuit minuts del final, en un contraatac i entrant sola a l'àrea, Kelsey Smith va anotar el gol de la sentència. Abans, Nova Zelanda ja havia disposat d'un penal córner en què la portera basca María López de Eguílaz va haver d'intervenir.

El primer gol d'Espanya en la competició olímpica va arribar en el darrer minut, amb tot decidit, mitjançant la terrassenca Carlota Petchamé.

Alemanya i Corea seran els propers rivals de la selecció espanyola femenina d'hoquei herba, dos rivals que actualment ocupen el novè i vuitè lloc del rànquing de la FIH, respectivament. La selecció espanyola encara té opcions matemàtiques d'entrar als quarts de final, però hauria de guanyar obligatòriament els dos partits i esperar resultats favorables.