Tres de tres d'una selecció masculina d'hoquei herba sense límits a Rio

La victòria en el darrer minut contra Nova Zelanda (3-2) dóna al combinat espanyol la classificació per als quarts de final

Celebració del gol de Casasayas contra Nova Zelanda.
Celebració del gol de Casasayas contra Nova Zelanda. | @rio2016_es
Albert Prieto
09 d'agost del 2016
Actualitzat el 10 d'agost a les 10:12h
La selecció espanyola d’hoquei herba manté un ritme imparable als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. El combinat estatal, que compta amb tretze jugadors catalans (nou dels quals de Terrassa) dels setze que integren l’equip, s’ha imposat per 3 a 2 a Nova Zelanda i compta per victòries els tres partits de la fase de grups. El conjunt dirigit per Fred Soyez ja té assegurada la classificació per als quarts de final de la competició olímpica.

En el tercer partit de la fase de grups, Nova Zelanda no ha estat un rival gens fàcil per al combinat espanyol, i el triomf s’ha decidit en el darrer minut. L’equip neozelandès ocupa la vuitena posició en el rànquing mundial, per sobre d’una selecció espanyola que ara per ara és onzena en aquesta llista però que espera recuperar la glòria de temps passats.

Des del començament la selecció espanyola ha anat per davant en el marcador. En el primer minut de joc, el terrassenc Roc Oliva ha anotat el primer gol. Els homes de Fred Soyez han dominat una Nova Zelanda que tot i no trobar-se còmoda ha aconseguit empatar en la primera arribada amb perill de què ha disposat, mitjançant Child Simon. El jugador del RC Polo Alex Casasayas ha restablert tot seguit l’avantatge.

El desgast físic del primer quart s’ha notat en els següents. En el segon període el ritme frenètic ha donat pas a un joc molt més tranquil, que continuava dominat per Espanya. En un principi, cap de les dues seleccions ha pogut materialitzar les seves ocasions, ni tan sols els penals córner, malgrat disposar d’especialistes en els llançaments. Abans d’arribar al descans el neozelandès Child Simon ha empatat novament el matx. Espanya ha cremat la carta del vídeo-àrbitre reclamant la il·legalitat del gol, però no li han donat la raó i ha perdut l'opció de tornar a protestar.

El joc ha entrat en una dinàmica que presagiava que el marcador no es mouria més. Però en el darrer minut, el terrassenc Xavi Lleonart ha marcat el gol de la victòria, tot aprofitant un rebuig. Nova Zelanda també ha recorregut al vídeo per intentar salvar un punt, però sense èxit. El gol era ben bo.

Els tres triomfs de la selecció espanyola a Rio de Janeiro situen el combinat de Fred Soyez com a líder del grup A, amb 9 punts. Abans d’afrontar els quarts de finals, Espanya s’enfrontarà a Bèlgica (dijous, 18:30h) i a Gran Bretanya (divendres, 22:00h).