La selecció femenina cau contra la Xina i es complica el passi a quarts

El combinat dirigit per Adrian Lock i amb cinc jugadores de Terrassa va estar mancat de gol

La valenciana Lola Riera, a la dreta, i una rival xinesa.
La valenciana Lola Riera, a la dreta, i una rival xinesa. | Sean M. Haffe / RIO2016
Albert Prieto
09 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:58h

La valenciana Lola Riera, a la dreta, i una rival xinesa. Foto: Sean M. Haffe / RIO2016

La selecció espanyola femenina d'hoquei herba va perdre aquest dilluns a la nit contra la Xina, per 2 a 0, i té coll amunt la classificació per als quarts de final de la competició dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Tot i que encara li queden tres partits per disputar, les dues derrotes acumulades en les dues primeres jornades compliquen molt l'objectiu del combinat estatal, que compta amb majoria de jugadores catalanes, cinc de les quals de Terrassa.

Després de la lògica derrota contra els Països Baixos, potència mundial de l'hoquei herba, la Xina era la primera gran oportunitat de la selecció espanyola per demostrar la progressió dels darrers mesos. Tot i que la Xina ocupa la sisena posició en el rànquing de la FIH i Espanya només la catorzena, es presentava com un rival assequible, si més no tenint en compte la necessitat de bons resultats en la fase de grups dels Jocs. Però no va ser assequible perquè va mancar gol. I malgrat el bon joc en diverses etapes del partit, sense gol mai hi ha premi.

El combinat dirigit per Adrian Lock va arribar a l'àrea rival en nombroses ocasions i va crear ocasions de perill, fins i tot més que l'equip asiàtic. Mostra d'això són els sis penals córner que la selecció espanyola va llançar, tots sense èxit.

El primer gol xinès, a mitjan primer quart, va fer especial mal perquè va arribar arran d'una errada defensiva que va deixar Zhao Yudiao sola davant la portera. D'ençà, el combinat d'Adrian Lock es va anar desinflant.

El joc de la selecció espanyola va estar mancat de fluïdesa. Costava acabar les jugades i, malgrat la possessió favorable, la Xina va esdevenir un rival molt incòmode que intentava aprofitar els contracops. I així va aconseguir el segon gol, a cinc minuts de la mitja part, obra de Peng Yang. La jugadora xinesa va marcar gairebé sense angle amb un llançament imparable.

En la darrera mitja hora Espanya va confiar en la remuntada, però les coses continuaven sense sortir bé. La nul·la efectivitat en els penals córner, zero d'onze en dos partits, està passant factura a una selecció que té la manca de gol com a gran problema.

El proper dimecres, a les tres de la tarda hora catalana, la selecció espanyola femenina d'hoquei herba s'enfrontarà a Nova Zelanda en un partit clau per a les aspiracions del combinat estatal. L'equip oceànic és quart en el rànquing de la FIH. El següents rivals d'Espanya seran Alemanya i Corea, novè i vuitè al rànquing respectivament. Guanyar és l'únic camí per no tornar a casa massa d'hora.