Ficosa obre una nova planta al Brasil

Amb 273 treballadors, la planta fabricarà retrovisors, sistemes de control i comandaments, solucions de neteja i sistemes electrònics per a l'automòbil

La Torre
08 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:03h
La nova planta de Ficosa a Jandira, Brasil.
La nova planta de Ficosa a Jandira, Brasil. | Ficosa

La nova planta de Ficosa a Jandira, Brasil. Foto: Ficosa
 

Ficosa, proveïdor global de primer nivell que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de visió, seguretat, connectivitat i eficiència d’alt contingut tecnològic per a l’automoció i la mobilitat, reforça la seva presència al Brasil amb l’obertura d’una nova planta a Jandira, a l’àrea metropolitana de São Paulo. Amb una superfície de 13.000 metres2  i 273 treballadors, la factoria produirà retrovisors, sistemes de control i comandaments (frens, canvis de marxa i cables), solucions de neteja i sistemes electrònics per a l’automòbil. Ficosa està present a la comarca del Vallès Occidental amb una factoria a Viladecavalls.
 
En paraules de Josep Maria Serra, conseller delegat de Ficosa Brasil: "La nova planta de Jandira no només incrementa la competitivitat de Ficosa en un mercat clau com Brasil, sinó que suposa un moviment estratègic que enforteix la nostra presència a Mercosur, ja que aquest centre s'estableix com la base de les operacions del grup per a aquesta regió”. Així mateix, Serra destaca que "aquesta factoria impulsarà les sinèrgies de l'aliança entre Ficosa i Panasonic a l’establir les bases per a produir en aquest país les solucions tecnològiques generades arran de l'acord entre ambdues companyies”.
 
L'aliança amb Panasonic incrementarà les capacitats industrials i la presència geogràfica de Ficosa al Brasil i Mercosur ja que la fàbrica de Jandira es veurà reforçada per les plantes de Panasonic a la zona de lliure comerç de Manaus (Amazones), especialitzada en electrònica, i a Exterma (Minas Gerais). Serra afegeix: “Les dues companyies estem valorant tenir una presència conjunta a l'Argentina. Tot això, oferirà a Ficosa una cobertura integral dels clients de Mercosur, enfortint el seu posicionament a nivell de fabricació i nous processos en l'àmbit de l'electrònica per donar el suport necessari als clients a mesura que el mercat vagi introduint més productes tecnològics” .
 
La nova planta ha estat equipada amb tecnologia d'última generació que compleix amb els més alts estàndards d'eficiència energètica, posant en relleu el compromís de Ficosa amb la sostenibilitat i el respecte amb el medi ambient. A la vegada, aquestes instal·lacions destaquen per la seva alta capacitat de producció, amb l'objectiu de donar resposta al futur creixement de Ficosa en aquest mercat i poder oferir un millor servei als clients que proveirà, entre els que figuren Volkswagen, Audi, Ford, Fiat, General Motors, Peugeot, Citroën, Renault i Nissan, entre d’altres. En aquest sentit, disposa de la capacitat de doblar la seva actual producció fins aconseguir una fabricació anual de quatre milions de retrovisors i tres milions de sistemes de control i comandaments. Les instal·lacions de Jandira també disposen d’un centre d’I+D en el que es desenvolupen les solucions de la companyia per a la regió de Mercosur.
 
Aquest nou centre productiu, que ja està operatiu al 100%, s’ha inaugurat recentment en un acte que va reunir els principals fabricants d'automòbils del Brasil i l’Argentina.
 
Ferma aposta pel Brasil
Ficosa va desembarcar al Brasil el 1996 amb l'obertura de la seva primera planta a São Paulo. Des de llavors, ha apostat fermament per aquest mercat, establint en aquest país la base central operativa per a la regió de Mercosur. La companyia es va traslladar el 2007 a Barueri (São Paulo) amb el propòsit de comptar amb unes instal·lacions de majors dimensions. L'activitat d'aquesta planta serà absorbida per la nova factoria de Jandira, amb la que Ficosa amplia significativament la seva capacitat productiva al Brasil. A la vegada, la totalitat dels treballadors s'ha traslladat a Jandira, situada a dos quilòmetres de distància de Barueri. D'aquesta manera, Ficosa reafirma novament l'aposta del grup pel mercat carioca així com el seu compromís per oferir un millor futur, en unes instal·lacions més competitives, als treballadors de la regió.
 
Aquesta nova obertura estratègica potencia també la presència global de la companyia, que en l'actualitat compta amb plantes de producció, centres d’I+D i oficines comercials a 17 països d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud i Àsia.