Victòria històrica de la selecció masculina d'hoquei contra Austràlia

Un gol d'Alex Casasayas dóna al combinat espanyol la victòria contra els campions del món

Celebració del gol del triomf contra Austràlia.
Celebració del gol del triomf contra Austràlia. | RFEH
La Torre
08 d'agost del 2016
Actualitzat el 09 d'agost a les 4:10h

Celebració del gol del triomf contra Austràlia. Foto: RFEH

La selecció espanyola masculina d'hoquei herba ha protagonitzat aquesta matinada un gran gesta que l'apropa als quarts de final de la competició als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. El combinat estatal, amb nou jugadors egarencs, ha derrotat la totpoderosa selecció d'Austràlia, vigent campiona del món, per 1 a 0.

Una assistència del jugador del Club Egara Vicenç Ruiz va permetre que Alex Casasayas marqués l'únic gol del matx en el minut 5. Durant la resta del partit la selecció dirigida per Fred Soyez va saber gestionar bé el temps. El porter egarenc Quico Cortés va brillar sota pals.

L'última victòria contra Austràlia es remunta al 2008, als Jocs Olímpics de Pequín. En aquella ocasió el combinat estatal va derrotar els 'aussies' a semifinals i posteriorment van conquerir la plata olímpica.

Després de dues jornades disputades de la fase de grups, la selecció espanyola és segona amb 6 punts, els mateixos que Bèlgica, al capdavant de la classificació en tenir millor diferència de gols. El proper rival serà Nova Zelanda, aquest dimarts a les tres de la tarda.

Debut amb derrota de la femenina
La selecció femenina, de la seva banda, va debutar a Rio 2016 amb una derrota per 5 a 0 contra els Països Baixos, selecció campiona del Món i olímpica. La derrota entrava entre les possibilitats, atès el nivell dels dos combinats. L'equip dirigit per Adrian Lock va jugar bé especialment el primer quart, quan va tractar de tu a tu les holandeses.

El proper partit del combinat femení serà contra un rival més assequible, la Xina, aquesta nit, a dos quarts d'una de la matinada.