Èxode vacacional de terrassencs i terrassenques d'origen magribí

Diversos autocars surten de l'estació d'autobusos de Terrassa en direcció al Marroc

A.P.
04 d'agost del 2016
Actualitzat el 05 d'agost a les 5:02h
Els autocars cap al Marroc han sortit de l'estació d'autobusos de Terrassa.
Els autocars cap al Marroc han sortit de l'estació d'autobusos de Terrassa. | Cristóbal Castro
Centenars de terrassencs i terrassenques d'origen magribí es van concentrar dimarts al matí a l'estació d'autobusos de Terrassa. Joves, grans, famílies senceres emprenien un viatge al Marroc per passar les vacances d'estiu al seu país d'origen. Molts pujaven als autocars amb la maleta ben carregada; altres, s'acomiadaven dels seus familiars o amics.

Diversos autocars van sortir plens de l'estació situada vora la plaça del Doré, entre la carretera de Montcada i la Rambleta del Pare Alegre. Segons van explicar a La Torre, l'oferta del viatge, que inclou el ferri per creuar el mar Mediterrani, costava aproximadament uns 70 euros per passatger. Viatjar en autocar és molt més econòmic que fer-ho en cotxe, el que suposaria despeses com la benzina, els peatges i el bitllet del ferri.

A Terrassa hi ha uns 13.000 ciutadans amb nacionalitat marroquina, essent el Marroc el primer país d'origen dels terrassencs estrangers. Igual que en el cas de moltes famílies amb arrels a punts d'Espanya com Andalusia, Extremadura o l'Aragó, les vacances d'estiu conviden aquests ciutadans a retrobar-se amb els seus orígens durant uns dies.