Despreniment d'uralita en una nau industrial del Segle XX de Terrassa

El carrer de Lepant va estar tallat al trànsit durant més de dues hores fins que es van retirar les planxes de fibrociment

Tram del carrer de Lepant on va tenir lloc el despreniment de fibrociment.
Tram del carrer de Lepant on va tenir lloc el despreniment de fibrociment. | Google Maps
La Torre
04 d'agost del 2016
Actualitzat a les 8:56h
El despreniment d'unes planxes de fibrociment, també conegut com a uralita, va tenir tallat durant més de dues hores un carrer del barri del Segle XX de Terrassa i va causar alguns danys en vehicles i en una nau industrial.

Un veí va trucar al 112 informant que havia observat "com dues planxes d'uralita sortien volant d'una empresa". En efecte, el despreniment havia tingut lloc en una nau industrial situada a carrer de Lepant, entre el tram dels carrers Joan Monpeó i Tren de Baix, molt a prop de la Rambleta del Pare Alegre.

La Policia Municipal de Terrassa va tallar el trànsit, i tres unitats de Bombers van mobilitzar-se al lloc dels fets, inclòs un camió amb escala del parc de Bombers de Sabadell. També va personar-se una unitat del SEM per si era necessària. El tall de trànsit, que va durar des d'un quart de sis fins a dos quarts de vuit aproximadament, va afectar la circulació dels autobusos de la línia 8, a més dels cotxes particulars.

La policia va contactar amb els responsables de l'empresa, que va fer gestions per adreçar al lloc dels fets un responsable. Les plaques d'uralita estaven a la via pública i havia de ser un responsable de l'empresa qui es fes càrrec de la seva retirada. Així, un grup de persones a càrrec d'aquest responsable van retirar les plaques en presència dels agents.

L'empresa haurà d'encarregar-se de la destrucció de les plaques de fibrociment a través d'una empresa especialitzada i aportar el rebut a la Policia per demostrar-ho. El tractament de la uralita es duu a terme per especialistes i té un cost força elevat, atès que el fibrociment és un material cancerigen perillós per a la salut si no es tracta correctament.