Terrassa i Matadepera, part de l'èxit de l'Aplec Internacional a Perpinyà

Els Bastoners de Terrassa, les colles sardanistes Amunt i Crits i Continuïtat, els Geganters de Terrassa i el grup d'havaneres La Corranda de Matadepera han participat a l'esdeveniment

Gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portats pels Geganters de Terrassa, davant del Castellet de Perpinyà.
Gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portats pels Geganters de Terrassa, davant del Castellet de Perpinyà. | Adifolk
La Torre
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:06h
Perpinyà ha tancat aquest diumenge l'Aplec Internacional Adifolk més gran de la història, en el qual han participat colles de Terrassa i Matadepera. L'aplec ha estat un éxit gràcies als més de 2.200 actuants dels 90 grups participants i al nombrós públic tant de la Catalunya Nord com de la Catalunya sud que hi ha assistit. De Terrassa han estat presents a l'Aplec Internacional els Bastoners de Terrassa, les colles sardanistes Amunt i Crits i Continuïtat, i els Geganters de Terrassa. De Matadepera hi ha participat el grup d'havaneres La Corranda.

Dissabte, les places de la ciutat de Perpinyà van acollir les ballades de sardanes, falcons, cercaviles, esbarts, concerts... Dissabte a la tarda, l'alcalde de Perpinyà va oferir una recepció de benvinguda als grups.

La jornada de diumenge va començar al matí amb la mostra de balls de gitanes, ballades de sardanes, castells, moixiganga i les cercaviles de tots els grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana. Tampoc hi van faltar els jocs tradicionals catalans.

La Plaça del Castellet va tornar a quedar ben petita amb tots els bastoners d'arreu de Catalunya que van ballar conjuntament el "Ball de l'Aplec", així com el fi de festa matinal amb el tirabol de tots els gegants, capgrossos, cavallets... al so de l'Amparito Roca de la Filharmònica del Prat de Llobregat.

Ja a la tarda, de nou l'Ajuntament de Perpinyà va rebre als grups d'aquesta jornada, amb un seguit de parlaments que van reivindicar els valors i llibertats de la cultura catalana. I per continuar la festa, l'espectacle de tarda, sota el nom de "La Tradició de la Festa", va aplegar una mostra ben representativa d'esbarts, havaneres, ball folk, gegants, capgrossos i cavallets.

Finalment, a partir de les 9 de la nit, a la Catedral de Perpinyà va tenir lloc el Concert de cloenda amb la Cobla Mil·lenària i la Coral Joventut Tianenca de la Federació de Cors de Clavé i la Coral infantil Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet.

El proper 2017 Adifolk celebrarà el 30è Aplec Internacional, carregat de novetats i sorpreses, a la ciutat d'Ostrava, a la República Txeca.