La residència per a gent gran de Sant Pere Nord de Terrassa, sense data

Des del Govern municipal es veu amb preocupació que encara no hi hagi data ni assignació pressupostària per a aquest equipament

La Torre
31 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:32h
La tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Rosa Maria Ribera, valora amb preocupació que la Generalitat no posi data encara a la construcció de la residència i centre de dia per a la gent gran de Sant Pere Nord. Ribera s’ha reunit a Barcelona amb el director general de Protecció Social de la Generalitat, Joan Ramon Ruiz, junt amb el regidor de Serveis Socials i del Districte 6, Noel Duque, i el president de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord, Jaume Àvalos.

En el decurs de la reunió, els representants municipals i veïnals han estat informats que la Generalitat no construirà encara l’equipament per manca de disponibilitat pressupostària, i per tant no complirà per ara amb el compromís assumit el 2006, amb el conveni en matèria d’equipaments socials que aleshores el Departament de Benestar i Família va signar amb l’Ajuntament de Terrassa. El conveni recollia el compromís de la Generalitat de construir una residència assistida per a gent gran, amb una capacitat mínima de 120 places, i un centre de dia per a gent gran amb una capacitat de 30 places.

Rosa Ribera considera que és una “molt mala notícia per a Terrassa, on només tenim una residència pública, que té tres plantes inhabilitades, i que no pot donar resposta a les llargues llistes d’espera que tenim a la ciutat”. Actualment hi ha registrades 1.348 sol·licituds de reserva de plaça (cada sol·licitant per fer la petició de reserva a fins a tres centres diferents). La tinenta d’alcalde afirma que “són moltes les famílies que no es poden permetre l’opció privada o concertada”, i afegeix que “reclamem una millor planificació de les residències i una millor gestió de la dependència, per donar resposta a la desesperant situació que pateixen aquestes famílies amb persones depenents”.

A Terrassa només hi ha una residència pública, la de Mossèn Homs. Així mateix, hi ha 16 residències concertades/col·laboradores, 7 de privades, i 7 més d’acreditades (amb dret a prestació vinculada).

Des de l’any 2000, l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord està reivindicant la construcció d’un Casal de Gent Gran, un Centre de Dia i una Residència, reivindicació en la qual ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, que en el seu moment va cedir els terrenys per a la construcció d’aquest equipament.