La primera fase de construcció de Terrassa Plaça durarà tres mesos

Comença amb el moviment de terres, la cimentació i el soterrament de línies elèctriques

Obres del futur centre comercial Terrassa Plaça.
Obres del futur centre comercial Terrassa Plaça. | P.C.
La Torre
31 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:41h
Les obres del futur parc comercial Terrassa Plaça han iniciat ja el moviment de terres i la cimentació, una feina que la promotora Citygrove ha encarregat a Vopi4. Aquesta primera fase tindrà una durada de tres mesos, ja que comporta el tancament de la zona, instal·lació de casetes, moure terres, picar l'asfalt i dur a terme la cimentació. El projecte es preveu que estigui acabat en 13 mesos.

Segons el responsable del projecte, Manuel Gonzalo, també s'han iniciat les gestions per sol·licitar les futures connexions d'aigua, llum i gas. Aquest procés va acompanyat del soterrament de línies elèctriques, ja iniciat, que es trobaven en superfície, amb l'objectiu també de retirar una antiga torre que es troba en el perímetre del futur parc comercial. Segons Gonzalo, "aquest pas permetrà reduir la contaminació visual a la zona".

Les obres s'han iniciat un cop l'empresa terrassenca Hercal va enllestir les tasques de demolició de les naus industrials que hi havia al terreny i d'eliminació de 112 tones de fibrociment (barreja de ciment i amiant, també coneguda com a asbest), un material molt nociu per la salut. La feina d'Hercal s'ha dut a terme durant dos mesos, ha donat feina a 15 persones i ha comptat amb un pressupost de 130.000€. S'ha eliminat, així, un focus de risc important, ja que l'exposició a l'asbest pot causar càncer i altres malalties respiratòries. Hercal també ha conservat 5.000 tones de formigó que es reutilitzaran com a farciment de murs i cimentació en la construcció del parc.

El parc comercial Terrassa Plaça està previst que s'inauguri la tardor del 2017. Urbanitzarà uns 30.000 m² entre els barris de Montserrat, Torre-sana, Vilardell i Ca n'Anglada, i donarà feina a més d'un miler de persones. Ja s'hi ha confirmat la presència d'establiments com Bricomart, Mercadona, Sprinter, Kiwoko i Maxcolchon.
 

Obres del futur centre comercial Terrassa Plaça. Foto: P.C.