Els Bastoners de Terrassa se'n van a Perpinyà

Mig centenar de balladors i quatre músics participaran en el 29è aplec internacional Adifolk

La Torre
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 7:04h
Bastoners de Terrassa.
Bastoners de Terrassa. | Cristóbal Castro
La colla Bastoners de Terrassa participa aquest cap de setmana a l’aplec internacional Adifolk que se celebra a Perpinyà, a la Catalunya Nord. Mig centenar de balladors de tots els grups de l’entitat (infantils, juvenils i adults), juntament amb quatre músics, es desplaçaran fins a Perpinyà diumenge per a prendre part en la segona jornada de l’aplec. Bastoners de Terrassa serà una de les colles que sortiran en cercavila de la plaça Aragó a les 10.30h del matí.

A les 11.45h, després d’un recorregut pel centre en què la colla desplegarà tot el seu repertori de balls, la cercavila arribarà a l’emblemàtica plaça del Castellet, on cada agrupació farà l’actuació de lluiment. Finalment, totes les colles bastoneres participants estrenaran un nou ball, creat expressament per l’ocasió.

Aquesta és la primera sortida dels Bastoners de Terrassa fora del principat des que el juliol de 2014 la colla va actuar a les festes d’Astigarraga (Guipúscoa), i l’onzena des de la creació de l’entitat. Entre altres pobles i ciutats, els Bastoners de Terrassa han ballat a Brussel·les, Pamplona, Rocagorga (Itàlia) i la ciutat agermanada de Pàmies (França).

A més dels Bastoners de Terrassa, dues entitats terrassenques més participaran també a l’Adifolk 2016: l’Agrupació Sardanista Amunt i Crits i els Gegangers de Terrassa. En total participaran a l’aplec prop d’un centenar de grups de cultura popular i tradicional catalana.

L’aplec Adifolk l’organitza l’entitat del mateix nom anualment des del 1988 amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura popular catala arreu. Fins ara s’han celebrat 28 edicions del festival a 16 estats europeus.