Troben un gos mort i mig enterrat a la riera de les Arenes de Terrassa

Un ciutadà va avisar la policia aquest dimarts a la nit i aquest dimecres a la tarda s'ha retirat l'animal, que no tenia xip

El gos mort, a la part inferior de la imatge, a la riera de les Arenes.
El gos mort, a la part inferior de la imatge, a la riera de les Arenes. | Miriam González
A.P.
27 de juliol del 2016
Actualitzat el 28 de juliol a les 7:23h

El gos mort, a la part inferior de la imatge, a la riera de les Arenes. Foto: Miriam González
 

Un ciutadà va trobar aquest dimarts a la nit el cos sense vida d'un gos mig enterrat a la riera de les Arenes. Va avisar la policia, tement que el pobre animal hagués estat assassinat o fos un gos perdut que algú pogués estar buscant. Més de quinze hores després de la troballa, La Torre ha comprovat que l'animal mort continua al mateix lloc, a la riera de les Arenes molt a prop del pont del passeig del Vint-i-dos de juliol.

Un grup de Facebook de la ciutat ha estat el canal per fer ressò dels fets. Segons els usuaris que es van apropar a l'animal, el gos tenia només dues potes fora i la resta del cos cobert parcialment per pedres i terra. El cos estava en estat de descomposició i feia molt mala olor.

La macabra troballa va mobilitzar algunes persones que desafiant la foscor de la nit a l'avinguda del Vallès van apropar-se a la zona. En efecte, van comprovar que el gos sense vida continuava allà i fins i tot han compartit fotografies a Internet. Aquest matí els usuaris del grup de Facebook on s'ha fet més ressò de la troballa continuaven denunciant la presència del cadàver del cànid a la riera, ara pràcticament desenterrat del tot, malgrat els reiterats avisos a la policia.

Segons una ciutadana que va telefonar a la policia, els agents es van desplaçar al lloc indicat però no van trobar el cadàver. Aquest dimecres al migdia, a un quart d'una aproximadament, han arribat al lloc membres del CAAT, IMPROCAN i veterinaris, que s'han encarregat de retirar el cos i fer els tràmits pertinents. L'actuació ha durat pràcticament quatre hores.

Abans de retirar el cadàver, que ha estat portat al CAAT, els membres d'IMPROCAN han provat de localitzar el xip amb diversos lectors, però no en tenia. Des de les xarxes socials molts usuaris havien reclamat també que es comprovés si el cadàver del gos tenia xip o no, per identificar els seus amos i esbrinar si la mort va ser provocada o natural. També s'ha criticat l'actuació de la policia per restar importància a la lectura del xip i voler tractar el cos del gos com un residu.