La Caixa col·labora amb els malalts de Crohn en un projecte a Terrassa

El donatiu reforça la implementació del projecte entre els establiments del municipi a través de la documentació i de les targetes "No puc esperar!"

per La Torre, 28 de juliol de 2016 a les 04:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els representants de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i els representants de CaixaBank han fet pública la nova participació de l’Obra Social “la Caixa” al projecte, "No puc esperar!" És un projecte pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, com és la Malaltia Inflamatòria Intestinal, necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

Un dels problemes que més preocupa a aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo. A algunes persones els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo disponible quan ho necessiten, i això els limita el poder normalitzar la seva vida. Davant aquesta necessitat social, ACCU Catalunya i l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta, van impulsar "No puc esperar!" un projecte comunitari d’alt impacte social. Es basa en la signatura d'acords de col·laboració amb institucions, entitats públiques, hospitals, associacions de comerciants i hostaleria, establiments, etc., amb la finalitat que autoritzin l'ús dels seus lavabos als portadors de les targetes "No puc esperar!” , que lliuren els metges de l’Hospital. Les targetes son gratuïtes i anònimes, però són numerades per poder portar el control de targetes lliurades. Les persones usuàries poden consultar i geolocalitar els lavabos adherits a la web (www.nopucesperar.cat) i l'app del projecte.


En l’actualitat 48 ajuntaments, entre ells l’Ajuntament de Terrassa, 3 Consells Comarcals i la Diputació de Barcelona s’hi han adherit, facilitant ús dels seus lavabos i col·laborant en la difusió del mateix als establiments locals.

Quinze hospitals d’arreu de Catalunya ja estan lliurant targetes d’ús dels més de 980 lavabos adherits, als pacients que per criteri clínic la necessitin i a les properes setmanes s’hi sumaran 9 més, entre ells, els de Barcelona ciutat, ampliant així de forma exponencial el nombre de pacients que es veuran beneficiats.


L’Obra Social “la Caixa” ha realitzat una col·laboració de 24.000€ a ACCU Catalunya per ajudar a fer possible l’entrada a tota la demarcació de Barcelona i potenciar que hospitals que ja hi venen col·laborant, com l’Hospital de Terrassa i l’Hospital Universitari Mutua de Terrassa, puguin ampliar el nombre de targetes disponibles. L ́Ajuntament de Terrassa està també adherit al projecte.

El projecte es desenvolupa gràcies també a: Consell Consultiu de Pacients de Catalunya (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya), Institut Català de la Salut, Societat Catalana de Digestologia, Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Chron y Colitis Ulcerosa (GETECCU), Abbvie, Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Gremi de Restauració de Barcelona.

 

Participació