La Cambra de Terrassa consolida el Plató Learning Business

Els directius destaquen l'alt potencial del programa com a plataforma de cooperació empresarial

Trobada dels dos grups de Plató Learning Business.
Trobada dels dos grups de Plató Learning Business. | Cambra de Terrassa
La Torre
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 7:11h
Una trobada plenària dels directius participants en els dos grups actius del Plató Learning Business celebrada el 12 de juliol ha tancat la tercera edició del primer grup de la plataforma de formació i intercanvi de pràctiques directives promoguda per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. En la darrera edició del primer grup del programa, des de l’octubre de 2015 un total de 10 empresaris i directius han compartit experiències i coneixements durant deu mesos per millorar la gestió de les seves empreses a partir d’un programa de treball i una metodologia dissenyats per ells mateixos i amb el suport d’empresaris i directius dinamitzadors de reconeguda solvència.
 
La plataforma Plató Learning Business és un sistema pioner europeu de formació de directius basat en l’intercanvi d’experiències i pràctiques directives que ha estat impulsat per primera vegada a Espanya per la Cambra de Terrassa. El primer grup Plató es va iniciar el juliol de 2013 i els participants han concorregut en les tres edicions d’un any de durada que s’han desenvolupat fins ara, per aquest motiu l’entitat empresarial ha anunciat que obrirà la convocatòria de la quarta edició que s’iniciarà en el transcurs del mes de setembre de 2016, després que els directius participants hagin destacat en la seva valoració final l’alt potencial del programa com a plataforma de cooperació empresarial i d’intercanvi de pràctiques en l’àmbit de la gestió i de transferència de coneixement.
 
L’èxit del Plató Learning Business radica també en la demanda de noves edicions i el creixent interès manifestat per part de directius en continuar i aprofundir a través de noves convocatòries del programa. Un segon grup format per vuit directius que va iniciar el programa en l’edició del 2014-15 està desenvolupant també actualment la seva segona edició. En aquest cas, fins al desembre de 2016 aquest grup, que va dissenyar un pla de treball centrat en la resolució de problemes de gestió i intercanvi de pràctiques directives en la primera edició, està desenvolupant un pla de formació especialment orientat en l’anàlisi i el coneixement de tendències en l’àmbit de la gestió empresarial i directiva, com la gestió en entorns VUCA, el canvi climàtic, etc. Es tracta d’una fórmula versàtil que, amb una metodologia comuna, adapta els programes de contingut, la planificació i el calendari als objectius definits pels propis participants.
 
Els empresaris i directius participants en els grups Plató Learning Business desenvolupen la seva activitat en empreses que tenen ubicades les seves seus corporatives majoritàriament als municipis de Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Castellbisbal i Viladecavalls.
 
Innovadora metodologia amb un autogestionat programa i calendari ad-hoc
Cada edició del Plató Learning Business està formada per un grup d’empresaris de sectors diferents i no competidors i  s’inicia amb una trobada d’un cap de setmana, durant la qual els participants dissenyen el contingut del programa de treball ad-hoc i fixen el calendari de sessions que desenvoluparan al llarg dels deu mesos de durada del programa. En el marc de trobades que se celebren una vegada cada mes, els empresaris comparteixen solucions i experiències que ells mateixos han proposat en relació a temes vinculats a la gestió de persones, organització, gestió comercial, exportació, finances, màrqueting i R+D+i. El grup està dinamitzat per tres directius que actuen com a mentors i la seva funció és conduir, dinamitzar i donar suport individual als directius participants.
 
El programa està orientat a millorar les capacitats i habilitats directives dels participants i resoldre els problemes de gestió mitjançant l’intercanvi d’experiències i la resolució conjunta de casos que es troben en la seva gestió diària. Per obtenir resultats més acurats i eficients, es tracta de dura a terme l’anàlisi, reflexió i resolució de casos reals de cada una de les empreses participants que, en contraposició al model basat en les classes magistrals, ofereix resultats més eficients pel que fa a la seva aplicació pràctica per a cada un dels directius participants. A més a més d’un equip d’empresaris amb molta experiència que actuen com a mentors i dinamitzadors, les sessions també compten amb la participació puntual i activa d’experts i empresaris convidats  que han passat per les mateixes situacions i que aporten la seva experiència en la resolució de dubtes i situacions conflictives, així com amb la xarxa de contactes que es va teixint tant a nivell local, com nacional o internacional.
 
Un mètode de formació singular i propi de la Cambra de Terrassa 
La plataforma Plató Learning Business, concebuda com a sistema de transferència de know-how entre empresaris guiat per empresaris, es va posar en marxa el juliol de 2013 impulsada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. Basada en el networking, el benchmarking europeu en xarxa i la transferència i intercanvi de coneixement i pràctiques directives, aquesta fórmula va ser dissenyada sota la premissa de què els participants tinguessin l’oportunitat de  millorar la capacitat directiva aprenent dels altres de forma totalment interactiva. La Cambra de Terrassa va posar en marxa aquesta plataforma de formació de directius per primera vegada a Espanya amb una  metodologia implantada amb èxit fins aleshores a diferents regions europees, com Flandes, sota el paraigües del programa de la UE Plató Learning Network. A partir de la segona edició, la plataforma Plató Learning Business ha passat a formar part de l’oferta de formació empresarial pròpia de la institució terrassenca que, amb la incorporació de nous mètodes i procediments, actualment s’ha consolidat com un dels programes de formació de directius més singulars i innovadors de tot l’Estat.