Ullastrell inaugura l'Hostalatge de peregrins del Camí de Sant Jaume

Porta el nom de Jordi Sans, qui va fundar el Grup de Muntanya d'Ullastrell

Inauguració de l'Hostalatge de Peregrins Jordi Sans.
Inauguració de l'Hostalatge de Peregrins Jordi Sans. | Ajuntament d'Ullastrell
La Torre
27 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:03h
Els peregrins que estiguin fent el Camí de Sant Jaume i passin per Ullastrell ja tenen on fer parada. El passat divendres 15 de juliol es va inaugurar l'Hostalatge de peregrins que portarà el nom de "Jordi Sans", en honor a qui va introduir l'estima a la natura a molts ullastrellencs i va fundar el Grup de Muntanya d'Ullastrell.

Jordi Sans també va ser membre de de l'Agrupació excursionista de Catalunya, del Centre Excursionista de Terrassa, i el primer guarda a obrir tot l'any el Refugi Lluís Estasen del Pedraforca i dels primers voluntaris del GEDE (rescats en muntanya).

L'hostatge, que ara per ara pot acollir fins a 8 persones, no només esdevé un establiment d'acollida de peregrins, que hi tindran preferència, sinó que també pretén acollir altres visitants del poble i altres activitats.  

L'alcalde d'Ullastrell, Joan Balbè, va intervenir a l'acte davant una seixantena de veïns, juntament amb Isaura Sans, filla de Jordi Sans, i Glòria Vinyals, presidenta de l'Associació d'Amics dels Peregrins del Camí de Sant Jaume Barcelona-Santiago. Sans va fer entrega a l'alcalde d'una placa identificativa per senyalitzar l'Hostalatge pel pas del Camí de Sant Jaume.