Les cinc coses que pot fer la càmera del teu mòbil i que potser desconeixies

Gravar imatges i vídeos és només una petita part de què pots fer

Una usuària utilitza el seu telefon per fer una fotografia.
Una usuària utilitza el seu telefon per fer una fotografia. | NacióGranollers
Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:01h
La càmera és un dels elements més importants quan escollim el telèfon mòbil. Tanmateix, la majoria de persones només l'utilitza per fer fotografies i vídeos, ignorant les possibilitats que ofereix el dispositiu. Les empreses han creat diverses aplicacions per aprofitar la càmera el màxim. Aquestes són cinc idees que ha recollit el BBC Mundo.

Escanejar un document

Fer una foto a un document no és el mateix que escanejar-lo, amb un escaneig el resultat és més clar i net. Les empreses han creat diverses aplicacions per aconseguir que el teu mòbil obtingui una còpia de qualitat professional. Pels Iphone la més coneguda ésEvernote Scannable, que, fins i tot, et permet fer recerques dintre els documents. Els usuaris de Androd tenen el Google Drive iCamscanner, aquest últim també té la funció de recerca.

Comprar per Amazon

L'app d'Amazonet permet comprar l'objecte que has fotografiat. Per activar la funció, has d'entrar a la zona de recerca i triar l'opció "buscar foto", després apuntes a l'objecte que vulguis comprar i la web buscarà si el té disponible. Molt útil per pel·lícules i llibres.

Traduir

L'aplicació del Google Translate et permet traduir a l'instant un text fotografiat, aquesta funció està disponible en 29 llenguatges. Això sí, la traducció és tan fiable com la del programa en qüestió, útil per entendre un senyal al carrer o esbrinar els detalls d'un menú, però no, per textos complexos.

Buscar per Internet

L'aplicació CamFind et permet obtenir informació sobre un monument o un codi de barres que has fotografiat. Una funció similar fa Google imatges, que et permet pujar i comparar la teva imatge amb altres de similars, i pot ser utilitzada per buscar informació sobre quadres o imatges famoses. Puges la fotografia, busques de similars i aconsegueixes la informació.

Veure les estrelles

Almenys quatre aplicacions: Sky Map, Sky View, Star Walk i Star Chart, permeten reconèixer les estrelles que enfoca la càmera. La majoria d'elles també tenen informació sobre el moviment de les constel·lacions i un mapa complet del cel nocturn, el que les converteix en unes companyes ideals per una nit de mirar les estrelles.