Mina Terrassa lliura una beca a una alumna de la UPC més gran de 55 anys

Amb aquesta Beca la Fundació s'ha fet càrrec del cost total del primer any d'estudis de Fina Álvarez

Manel Lis, Fina Álvarez i Jaume Roca.
Manel Lis, Fina Álvarez i Jaume Roca. | Fundació Mina
La Torre
28 de juliol del 2016

Fundació Mina ha atorgat una Beca a l’estudiant Fina Álvarez, que ha finalitzat amb èxit el primer any d’estudis universitaris en “Tecnologia i Societat”, que imparteix la UPC.
 
A l’inici del curs, Jaume Roca, vicepresident de la Fundació Mina d’Aigües de Terrassa, i Manel Lis, director acadèmic dels estudis universitaris en Tecnologia i Societat de la UPC, van acordar l’atorgament d’aquesta ajuda, d’acord amb el conveni signat pels presidents de les dues institucions de col·laboració amb el Diploma propi de la UPC “Tecnologia i Societat” per a més grans de 55 anys. Segons aquest conveni, la Fundació Mina es compromet a sufragar el cost total d’un estudiant del curs 2015-2016. És a dir, la quantitat que Fundació Mina de Terrassa aporta als estudis en Tecnologia i Societat és equivalent al cost anual de la matrícula d’un estudiant durant el primer any de curs, més els costos generals que es generen, en conjunt mil tres-cents euros (1.300 €) enguany, efectius ara que la Fina ha acabat amb èxit en totes les assignatures del pla d’estudis.
 
Al comunicar-li l’atorgament de la Beca, Fina Álvarez va manifestar: “Per mi és molt gratificant el fet de tornar a estudiar després de molts anys. No només per activar les neurones, que per a les persones de la nostra edat és molt important, sinó pel fet de realitzar-me com a persona, posant-me al dia en aspectes i coneixements ja desfasats o oblidats”. Aquesta estudiant també comenta que “en el pla social, pel viscut fins ara, la relació amb els companys i els professors és molt amena i cordial. Aquestes hores setmanals, a més, suposen una fuita i un trencar amb la rutina diària.” Fina Álvarez es declara “contenta i desitjant seguir amb el camí emprès” i anima a les persones més grans de 55 anys a que realitzin aquests cursos i, com diu ella, “entendran el que comento”. Finalment, Álvarez ha volgut agrair “que hi hagi entitats, a la nostra ciutat, que col·laborin i ajudin a moltes persones, com és el meu cas, a poder-lo realitzar.”

El beneficiari o beneficiària de la beca es compromet a cursar totes les assignatures del pla d’estudis i, segons queda establert al conveni, l’assignació serà realitzada per una comissió formada per un representant de la Fundació Mina, un representant del Senat del Diploma i el Delegat del Rector de la UPC al Campus de Terrassa.
 
El Diploma UPC per a més grans de 55 anys “Tecnologia i Societat” és una diplomatura de tres anys de durada estructurada en dos quadrimestres per cada any, tardor i primavera. En cada quadrimestre l’estudiant ha de cursar 306 hores de classes presencials i 750 hores de treball personal a casa o a la biblioteca.
 
Els responsables del disseny de la titulació han tingut en compte la singularitat dels estudiants i ho han fet sota paràmetres diferents a com es planteja bona part de la formació universitària. Per això, el programa d’estudis és obert, interdisciplinari i molt flexible, de manera que l’estudiant pugui fixar el seu aprenentatge en funció de la seva preparació prèvia i la disponibilitat horària.
 
És voluntat de les parts estudiar la possibilitat de repetir la beca per als següents anys.