L'excalde de Sabadell Manel Bustos passa dilluns pels jutjats de Terrassa

La Fiscalia demana que l'exalcalde de Sabadell, el seu germà Paco i Dani Fernández vagin a la presó pel cas Mercuri

Manuel Bustos, en l'entrada dels Jutjats de Sabadell
Manuel Bustos, en l'entrada dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
24 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:07h
L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, manté la seva innocència dels càrrecs de què se l'acusa en el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d'influències. En una entrevista que publica El Periódico de Catalunya aquest diumenge, el també expresident de la Federació de Municipis de Catalunya admet haver actuat amb actitud prepotent en alguna ocasió, però manté que no va obrar amb ànims de lucrar-se i que es tracta d'un atac polític cap a la seva persona. Paral·lelament, i segons publica el diari El Mundo, la Fiscalia demana que tant ell com l'exalcalde, el seu germà Paco i l'exsecretari d'organització del PSC, Dani Fernández, entrin a presó de manera immediata per la peça de Montcada i Reixac.

En una entrevista concedida a El Periódico de Catalunya, Bustos assegura que sabia que l'investigaven i que tenia el telèfon punxat, però manté que en cap moment va formar part de cap trama de corrupció ni va cobrar comissions, i que és un objectiu polític. “Si a la fiscalia i a la jutge els arriben uns atestats dels Mossos construïts com si jo fos un delinqüent, tenen l’obligació d’actuar, però aquests relats no s’ajusten a la realitat i estan clarament intencionats”, assenyala Bustos, que creu que “necessitaven un socialista important per compensar altres situacions ocorregudes a Catalunya, per traslladar el discurs que a tots els partits hi ha corrupció”.

En aquest sentit, afegeix que mai ha estat corrupte: “He sigut vehement, m’he excedit en les meves paraules, he faltat al respecte i he sobreactuat per quedar bé. Però això és delicte?”, es pregunta l'exalcalde. D'altra banda, assegura tenir el suport de molts dels seus companys del PSC, però que d'altres l'han decebut: “Les persones que podien haver-me pressionat perquè dimitís mai ho van arribar a fer, ho vaig fer jo perquè era insostenible. Un es dol quan el qualifiquen de corrupte i és innocent”, conclou.

La Fiscalia demana presó immediata

Tot i això, i segons recull El Mundo, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat l'entrada immediata a la presó de Manuel Bustos, Paco Bustos i Dabi Fernández per la condemna de la peça de Montcada i Reixac, dictada l'any 2015 per les pressions que haurien exercit per col·locar una amiga de l'exalcalde, Carmina Llumà, en un càrrec a l'Ajuntament de Montcada i Reixac. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va imposar una pena de 16 mesos de presó i una multa de 60.000 euros.

En aquest cas, els acusats han demanat evitar la presó en no tenir antecedents, però la Fiscalia s'oposa a què es suspengui el seu ingrés pels “devastadors efectes” que han tingut les irregularitats registrades. Bustos, a banda, passarà aquest dilluns pel Jutjat de Terrassa, en aquesta ocasió per declarar en qualitat d'investigat per presumpta malversació de fons públics, on se l'acusa d'haver utilitzat diners del Consell Comarcal del Vallès Occidental per sufragar les despeses de viatges relacionats amb el PSC.