Lídia Gil: «Un servei com el d'AVAN hauria de ser concertat»

La nova gerent de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia destaca el gran paper social que desenvolupa l’entitat | Al 2015 va atendre 893 persones

Lidia Gil, gerent d'AVAN
Lidia Gil, gerent d'AVAN | Juanma Peláez
Albert Segura
24 de juliol del 2016
Actualitzat el 25 de juliol a les 7:24h
Lídia Gil (Sabadell, 1973) ha estat recentment nomenada nova gerent de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), amb la mirada posada en la millora del servei que es presta als usuaris i les seves famílies, així com en la reiteració de la reivindicació perquè el servei sigui concertat, atenent el caràcter públic del servei que ofereixen. Formada en Relacions Públiques, Protocol i Relacions Institucionals, fa 12 anys que està vinculada a AVAN.
 
En aquest temps, hi ha desenvolupat diferents accions, entre les quals hi destaca la captació de recursos a entitats públiques, empreses privades, fundacions i bancs, entre d’altres. Amb la nova responsabilitat, però, no deixarà enrere aquestes funcions de captació.
 
Amb dades de 2015, AVAN ha atès 893 persones amb la feina de 49 tècnics i 352 voluntaris. Això és gràcies a l’aportació de 1.100 socis de l’entitat i les 19 empreses amigues, sumades  les 65 organitzacions que aporten diners.
 
L’associació treballa a dia d’avui per elaborar un nou organigrama amb un empoderament tècnic per poder créixer i tenir més impacte social i més divulgació de la seva acció, així com treballar en la prevenció i la innovació, com ara el recentment estrenat programa de rehabilitació virtual. “Estem també treballant en recerca en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i el Consorci Sanitari de Terrassa, amb un programa procedent de La Marató de TV3, així com amb la Fundació pasqual Maragall i La Caixa”, explica Gil.

Petició al departament de Salut
 
Un dels cavalls de batalla, però, és la persecució per obtenir el concert econòmic. “Funcionem amb un sistema de copagament, però hi ha una necessitat i l’àmbit públic ho hauria de cobrir”, assegura. En aquest sentit, destaca que al Vallès no hi ha places concertades per cobrir aquesta demanda, i que quan estaven treballant per assolir-les va esclatar la crisi, torpedinant tot projecte al respecte.
 
Actualment disposen de 68.000 euros destinats a ajudes per a 117 famílies, aplicant des del centre els mateixos criteris que duen a terme els Serveis Socials per assignar ajuts. Amb tot, Gil ja ha traslladat al conseller de Salut, Toni Comín, la petició per celebrar una reunió per tractar els problemes i necessitats que registra el centre, i d’entrada ja l’han convidat a la celebració anual d’AVAN, que se celebrarà el proper 7 d’octubre.