Fundació Mina dóna suport a l'Òpera a Terrassa

Fundació Mina i l'Associació Amics de l’Òpera i Sarsuela de Terrassa han signat un conveni de col·laboració per a la difusió d'aquesta mostra de cultura a la ciutat

La Torre
21 de juliol del 2016

Els representants de les dues entitats, Garcia i Galí, en la signatura del conveni. Foto: Mina


La Fundació Mina i Amics de l’Òpera i la Sarsuela han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de dur a terme esdeveniments culturals i, més en concret, per a difondre l’òpera, la sarsuela, la lírica catalana i la lírica en general, a la ciutat de Terrassa i donar-hi projecció tant a la mateixa ciutat com a l’exterior.
 
Aquesta col·laboració preveu, per una banda, el suport a l’actual V Cicle de Concerts d’Estiu, iniciat el passat dia 9 de juliol, amb concerts d’entrada gratuïta els propers 23 i 30 de juliol a l’Ateneu Terrassenc, on es pot gaudir escoltant àries d’òpera, sarsuela i lírica catalana i, com a activitat principal, l’esdeveniment de la posada en escena de l’òpera Carmen de Georges Bizet, els dies 18 i 20 del proper mes de novembre, a l’Auditori Municipal de Terrassa.
 
En el repartiment de Carmen es podrà veure i escoltar en el paper de Carmen a la soprano Michelle Francis Cook, que compartirà escena amb Facundo Muñoz, tenor en el paper de Don José, Alberto Cazes, baríton en el d’Escamillo i Itziar Ortega soprano, en el de Micaela, i amb, entre d’altres, Josep Pieres, Pau Camero, Maria Mateu, Assumpta Cumí, en la resta del repartiment. A més a més de l’Oh!rquesta de Terrassa, el Cor d’Amics de l’Òpera i la Sarsuela de Terrassa, el Cor de Veus Blanques del Conservatori i el Cos de Dansa de la C.C.A. Casa Priego de Córdoba de Terrassa i amb fragments a piano de Dani Garcia.
 
“Amb aquesta iniciativa, pionera pel que fa a l’òpera i la qualitat del repartiment, estem convençuts que fem un pas important per tal de potenciar aquest gènere a la nostra ciutat”, ha comentat Manuel García, president d’Amics de l’Opera i la Sarsuela de Terrassa. Per la seva part, Marià Galí ha destacat que “aquesta primera col·laboració amb l’òpera, l’entenem com un impuls important per a la divulgació de la cultura musical a la nostra ciutat, en la que Fundació Mina ja havia col·laborat anteriorment amb altres gèneres”.