Treballadors de la Clínica del Vallès passaran a l'Hospital de Terrassa

El trasllat de l'activitat del centre privat al Consorci Sanitari i altres centres no suposarà cap acomiadament d'empleats indefinits

ACN
20 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:26h
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat aquest dimarts que el trasllat de l'activitat sanitària púbica de la Clínica del Vallès al Consorci Sanitari de Terrassa i a l'hospital Parc Taulí de Sabadell no suposarà l'acomiadament de cap treballador amb contracte indefinit que es dediqués a l'activitat pública. No obstant, sí que comportarà el traspàs de 39 empleats del centre privat de Sabadell, propietat del grup Quirón, als dos hospitals públics del Vallès Occidental. El passat mes de maig el conseller va dir que eren 65 els treballadors que es preveia passarien de l'empresa privada a alguna de les dues públiques, però la xifra s'ha reduït.
 
Segons ha dit el conseller, els únics treballadors que potser perdran la feina seran els que tenien contractes temporals, que no seran renovats, però ho ha desvinculat del fet d'eliminar l'activitat pública de la clínica privada.

L'activitat que actualment està derivada a la Clínica del Vallès es traslladarà al Parc Taulí de Sabadell en un 65% i al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) en un 35% un cop finalitzi el contracte mitjançant el qual es derivava activitat cap aquest centre. L'inici del trasllat començarà el 16 d'agost. Per assumir aquesta activitat, el Taulí rebrà 5 milion d'euros i el CST 2,5, dels 7,5 anuals del contracte a la Clínica del Vallès. En llits es traduirà en l'habilitació de 37 llits entre els dos centres i tres quiròfans.

El trasllat es farà de manera "progressiva i planificada" i durarà un any a partir del 16 d'agost. Fins ara l'activitat que es derivava corresponia a 3.700 altes anuals, de les quals 2.400 passaran al Taulí – 550 mèdiques i 1.850 quirúrgiques- i 1.300 al CST -550 mèdiques i 750 quirúrgiques-. Pel que fa a les quirúrgiques, la majoria són oftalmològiques, cirurgia general, traumatologia i urologia.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sabadell avançarà 4 milions a la Generalitat per tal que a principis del 2018 s'hagin construït dues noves plantes d'Urgències i es puguin habilitar 96 llits que permetin "millorar la capacitat de drenatge" d'aquest servei.

A Terrassa, la Generalitat destinarà 4,5 milions durant aquest 2016 per a activitat addicional, un milió més del que es va destinar el 2015. En segon lloc, el Departament farà una aportació extraordinària de 2,2 milions per començar a eixugar el dèficit. Aquestes xifres sumades als 2,5 que rebrà anualment pel trasllat del 35% de l'activitat que fins ara es derivava a la Clínica del Vallès, fan una inversió total de 9,2 milions.