Vueling trenca les il·lusions i les vacances de famílies de Terrassa

La companyia aèria tira per la tangent i elimina la ruta entre Barcelona i Vilnus, la capital de Lituània, i fa propostes allunyades de les necessitats dels afectats

L'Airbus 320 de Vueling
L'Airbus 320 de Vueling | ACN
Joan Manel Oller
20 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:36h
El caos de Vueling ha fet que moltes famílies terrassenques hagin vist com les seves vacances se'n van en orris. És el cas de dues amb les que ha pogut parlar La Torre, que tenien previst anar a Lituània a l'agost. Ni retards ni canvis d'horaris, la companyia ha tirat per la tangent i ha eliminat sense més ni més la ruta entre Barcelona i la capital del país, Vilnus. Les persones amb les que ha contactat La Torre marxaven el 10 d'agost a mig quart d'una de la matinada, després que ja se'ls hi haguessin canviat els horaris un parell de vegades i que en un primer moment sortissin el dia 9.

A més, recorden que quan es va contractar ja van començar els problemes, i el preu inicial de 670 euros es va convertir en 872, amb una pujada progressiva en pocs dies, i amb la impossibilitat d'adquirir els bitllets perquè no acceptava les targetes.

El missatge que s'ha enviat a les persones que tenien contractats els bitllets és molt poc clar i només es diu que s'ha reprogramat el vol, sense dir res del de tornada. Davant aquests missatges, els afectats van anar a la web de Vueling, on es feia molt difícil saber què havia passat i si hi havia vol o no. Fins i tot els que havien contractat el vol en agències van explicar que els experts havien hagut de llegir i rellegir el que se'ls explicava des de la companyia.

La contraoferta de Vueling era acoplar els viatgers a avions destinats a Riga, a uns 350 quilòmetres de Vilnus, però, a més, en dies diferents als contractats, i en uns altres horaris. Les famílies afectades han renunciat i han demanat que se'ls tornin els diners i ara estan treballant per a que se'ls compensi d'alguna manera el cost de l'hotel, que han perdut, i el del lloguer del vehicle.

Ara, els afectats esperen rebre els diners i resten a l'espera de veure què fan aquestes properes vacances. Les queixes les presentaran entre avui i demà, tot i que rmarquen que el procés és complicat, llarg i ferragós, a través de la web de Vueling i amb la necessitat d'arribar a contactar amb el departament d'atenció al client.