Terrassa, en alerta pel risc d'incendis forestals per l'onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, que afecta nombroses comarques del país

per La Torre, 18 de juliol de 2016 a les 17:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Bombers i ADF en l'extinció d'un incendi. Foto: Cristóbal Castro


Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que s’incrementa a partir de demà i fins dijous coincidint amb la situació d’onada de calor.

 
L’activació en alerta s’ha determinat en la reunió al departament d’Interior del Comitè Tècnic del Pla INFOCAT per fer seguiment del risc d’incendi forestal. La reunió l’ha presidit el director general de Protecció Civil, Joan Delort amb assistència del subdirector d’Agents Rurals, Pere Omedes,  comandaments i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM, Servei Meteorològic de Catalunya i Diputació de Barcelona.

 
Derivada d’aquesta onada de calor i la situació de baixes precipitacions, a partir d’avui s’incrementa el risc d’incendi forestal, destacant com a zones de major risc la Catalunya Central, i punts de les comarques de Lleida.
 
Les comarques afectades són:

Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages, Moianès i Solsonès.
Demarcació de Girona: Alt Empordà i Baix Empordà.
Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell.
Demarcació de Barcelona: Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Vallès
Occidental.
Demarcació de Tarragona: totes les comarques: Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Tarragonès, Baix Camp i Priorat.
Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Cal prendre especial precaució i evitar situacions de risc en zones properes a boscos i zones agrícoles. En cas de veure una columna de fum cal avisar immediatament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya. 

Alerta del Pla PROCICAT per l'onada de calor
D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de l’inici d’un episodi de temperatures extremes a partir de demà i que pot durar fins dijous. A més, seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquest avís, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures seran molt elevades des de demà dimarts, incrementant-se dimecres i fins dijous.
 
En aquest sentit, per al dia 19 la predicció de perill afecta a les comarques d’interior i nord de Catalunya. Les comarques amb major risc de patir temperatures extremes són: Pallars Jussà, Alt Urgell, Noguera, Solsonès, Bages, Anoia, Segarra, Segrià, Pla d’Urgell, Urgell, Conca de Barberà i Garrigues. Amb menor incidència però també amb previsió de temperatures extremes es troben: Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Osona, Moianès, Osona, Garrotxa i Alt Empordà. A la resta del territori les temperatures seran molt altes i caldrà seguir les previsions meteorològiques.

 

Participació