Paula Leitón, del CN Terrassa, disputarà els Jocs Olímpics de Rio

La Torre
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:38h
Paula Leitón
Paula Leitón | CN Terrassa
La waterpolista del CN Terrassa Paula Leitón és un dels tretze noms que apareix en la llista de convocades per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro que ha donat a conèixer el seleccionador estatal Miki Oca aquest matí.

L’egarenca afrontarà la màxima cita de l’esport universal amb només 16 anys. Precoç i pionera Paula Leitón va cridar l’atenció del tècnic Raúl Mesa durant uns cursets de natació quan només tenia sis anys. En el moment de decantar-se per la natació o el waterpolo, la seva mare va seguir els consells de Mesa, que li veia moltes possibilitats en l’esport de la pilota groga. I no es va equivocar gens ni mica. A partir d’aquell moment, Leitón va incorporar-se a la secció de waterpolo i va integrar-se en l’equip benjamí amb una generació de jugadores que fan possible que el club esdevingui pioner, atès que és el primer que compta amb un benjamí íntegrament femení. Amb onze anys, va començar a entrenar amb el primer equip i, poc més tard, amb dotze, a la temporada 2012-2013, va debutar a la Lliga Nacional Divisió d’Honor.

La seva progressió exponencial la va fer entrar en l’òrbita de la selecció absoluta el mes de març de 2015, quan va participar en un stage conjunt amb la selecció de Canadà que es va desenvolupar a Madrid. Dotada d’un físic fora de sèrie, el seu treball i la seva humilitat van convèncer el seleccionador Miki Oca, que la va convocar per participar en el Campionat del Món de Kazan. Leitón va convertir-se en la primera waterpolista de la història del club en disputar un mundial absolut.

Abans de la cita russa, la terrassenca va lluir internacionalment en penjar-se la medalla de plata en els Jocs Europeus de Bakú, en una selecció juvenil que comptava amb dues jugadores més del club, Sandra Domene i Anna Roldán. A Rio, doncs, tornarà a exercir de pionera: serà la primera waterpolista del CN Terrassa en uns Jocs.