Els riscos de depilar-se el pèl púbic

Diversos estudis científics alerten dels problemes de salut de dur a terme aquesta pràctica

Redacció
16 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:22h
La depilació té els seus perills
La depilació té els seus perills | Arxiu ND
Depilar-se o afaitar-se el pèl púbic té més contres que pros. Un estudi de l'Associació Estatunidenca de Medicina (AMA), publicat a la revista Dermatology, afirma que un 59% de les 3.316 dones enquestades depilen per qüestions higièniques. A més, segons l'informe el 62% de les participants en la investigació expliquen que s'han arribat a depilar tot el pèl públic una vegada a la vida, com a mínim, mentre que un percentatge menor assegura haver realitzat aquesta pràctica per la seva parella o per veure's més atractiva.

Segons recull la BBC, les principals investigacions del tema no han demostrat que existeixi cap benefici que es pugui associar a aquesta pràctica estètica. Només s'hi pot incloure la reducció de possibilitats de tenir polls en aquesta zona.

En aquest sentit, i tal com informa el mitjà britànic, la investigació publicada a l'American Journal of Obstetrics and Gynecology assegura que el 60% de les enquestades han tingut algun problema de salut a causa de la depilació. Entre aquests hi destaquen els pèls que creixien per dins. Tot i això, només un 4% d'aquestes dones ha buscat ajuda mèdica.

En la mateixa línia, una altra investigació portada a terme per la universitat nord-americana George College & State University ha conclòs que el 80% dels 1.110 universitaris enquestats ha experimentat picors després de depilar-se la zona púbica. A més, cal afegir que en aquest percentatge s'hi trobaven tant homes com dones.