La febre per Pokémon GO també arriba al món casteller

Diversos punts d'interès del joc que causa furor a tot el planeta tenen relació amb els castells

Joaquim Albalate
17 de juliol del 2016
Un dels PokéStops castellers, a la Plaça Vella de Terrassa
Un dels PokéStops castellers, a la Plaça Vella de Terrassa
El nou videojoc per a mòbils PokémonGO ja és tot un fenomen de masses, encara que encara no s'hagi ni llançat oficialment a la gran part del món. Malgrat tot, ja hi ha molts usuaris jugant-hi a Catalunya, entre d'ells, diversos castellers. De fet, durant els assajos d'aquesta setmana ja s'han pogut veure, entre prova i prova, com diversos joves de les colles intentaven capturar els Pokémons dins del local d'assaig.
 Així doncs, dins de la vessant social del joc, hi ha membres de colles que s'han posat d'acord per col·laborar o per entrenar els seus Pokémons plegats. Per exemple, la colla universitària Bergants del Campus Terrassa té un grup de xat a Telegram, PokéCalipos, on comenten la seva evolució dins del joc i comparteixen ubicacions interessants. El grup, que compta amb una vintena de persones -tot i que va creixent dia rere dia- va néixer perquè "Pokémon GO pot tenir un gran seguiment dins del jovent del món casteller perquè tots vam viure la febre Pokémon quan érem petits" explica Ferriol Pey, el creador del grup.

I és que, a més de buscar aquests animalons pels carrers, el joc compta amb diversos punts d'interès, com les PokéStops, on els jugadors poden recollir objectes de valor com PokéBalls, les boles per recollir els Pokémon, o pocions per a curar-los després d'una batalla, entre d'altres. També existeixen els Gimnasos, on precisament els entrenadors - els jugadors - poden enfrontar-se entre ells. I, d'aquests punts, n'hi ha molts que tenen a veure amb els castells.

Per exemple, a la Plaça Vella de Terrassa hi ha un mosaic commemoratiu del primer 3 de 10 descarregat que és un PokéStop. També ho són diversos locals de colles castelleres: els de Castellers de Barcelona, Colla Castellera de Figueres i Matossers de Molins de Rei, per exemple.

En el cas dels gimnasos, molt més escassos, hi ha força menys exemples castellers. L'únic que NacióCastells ha detectat fins ara és al Teatre Principal de Terrassa, a escassos metres del local dels Minyons.

El cap de setmana casteller pot ser una excusa, també, per aprofitar els desplaçaments a les diferents places per a intentar capturar Pokémon. NacióCastells convida els seus lectors a compartir els PokéStops i Gimnasos que tinguin relació amb els castells a través de l'etiqueta #PokéCastells al Twitter, per ajudar a fer més gran la comunitat entrenadora castellera.