Acord de col·laboració entre el CN Terrassa i l'INS Santa Eulàlia

El centre educatiu impartirà cicles formatius amb continguts formatius per a la instal·lació i manteniment de piscines i el manteniment d’instal·lacions tèrmiques i de fluids

La Torre
19 de juliol del 2016
El Club Natació Terrassa i l’INS Santa Eulàlia han establert un acord de col·laboració per a la realització de pràctiques de l’alumnat dels cicles formatius de grau mig i de grau superior que es porten a terme al centre educatiu.

Així mateix, l’acord contempla el reciclatge i homologació de personal laboral del Club Natació Terrassa al qual li manqui algun aspecte formatiu per a la obtenció de la titulació oficial. El primer estadi de col·laboració fa referència al Títol de Tècnic adaptat a la Instal·lació i Manteniment de Piscines que impartirà el centre educatiu a partir del mes de setembre en el marc del cicle de grau mitjà d’Instal·lacions de producció de calor.

El segon està relacionat amb els cicles formatius de grau superior de Sistemes electrònics i automatitzats i Manteniment d’instal·lacions tèrmiques i de fluids. Aquestes iniciatives són el resultat de l’acord de l’institut amb l’ASOFAP (Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscines) per pal·liar el dèficit de treballadors amb formació en aquest camp professional. Per al CN Terrassa, l’actuació suposa fer un pas endavant en el projecte “Educació i Esport”, de l’actual junta directiva.

Formació professional dual

Els cicles s’emmarquen en la formació professional dual, una aposta per augmentar la col·laboració entre els centres i les empreses en el procés formatiu de l’alumnat. La FP dual combina la formació de l’estudiant en el centre educatiu amb una estada de treball a l’empresa. La relació és profitosa tant per a l’empresa, que podrà gaudir de personal amb un nivell de qualificació més que suficient per ser productiu des del principi, com per al centre d’FP, que podrà qualificar alumnat amb un perfil professional millor i més proper a les necessitats del mercat laboral.