El PSC Terrassa impulsarà un acord per retirar l'amiant de les escoles

El Grup Socialista presentarà aquest acord a la propera junta de portaveus

La Torre
17 de juliol del 2016
El Grup Municipal Socialista presentarà a la propera Junta de Portaveus, prevista per dilluns, una proposta d’ Acord de la Junta de Portaveus que demana la retirada d’amiant de les instal·lacions de diversos centres educatius.

En aquest Acord els i les socialistes recorden que l’amiant és una substància confirmada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a carcinògena del primer grup en humans, és a dir, que pot produir càncer amb independència de la quantitat a la què s’està exposat. Per aquest motiu, el passat any 2002 es va prohibir tot tipus d’amiant a l’Estat però, tot i la prohibició, actualment més de 2 milions de tones d’amiant instal·lat segueixen estant presents, entre d’altres llocs, als centres educatius.

En aquest sentit, el Grup Municipal Socialista ha informat que els Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental han portat a terme un recompte i han detectat que 38 escoles i instituts de la comarca encara tenen fibrociment en les seves instal·lacions.

Des de la comunitat educativa i diversos sindicats han demanat al Govern la retirada del material a les escoles, però denuncien que al ritme que s’ha començat a retirar, es trigarà uns 40 anys a substituir totes les plaques de fibrociment a tots els centres educatius afectats. 

La proposta d’ aquest Acord sol·licita al govern de la Generalitat que elabori un pla de substitució progressiu per la retirada d’aquest material als centres escolars del Vallès Occidental, per tal que abans de l’inici del curs 2018-2019 el fibrociment estigui retirat d’aquests centres. Pels i les socialistes, que el Govern prengui mesures per garantir la salut de tota la comunitat educativa i de l’alumnat és prioritari, tal i com ja s’està fent en d’altres comunitats autònomes.