Reempresa Terrassa participa al 26è Fòrum de l'Auditor Professional

La trobada s’ha realitzat sota el lema “Som Auditors! Innovem i afrontem els canvis”

La Torre
14 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:39h
El director i la consultora del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer i Laura Sallent, han participat en la 26ena edició del Fòrum de l’Auditor amb una ponència que sota el títol “Sólo el necio confunde valor con precio – La valoración de las microempreses en Cataluña”, ha estat orientada a discernir entre els conceptes de valor i preu en el moment de valorar una empresa per ser comprada o venuda. El Fòrum organitzat pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya ha estat el marc on Colomer també ha presentat els resultats del primer semestre de Reempresa al col·lectiu d’auditors i censors de comptes d’arreu del territori espanyol.

La valoració d’empreses en el segment de petites empreses és d’una enorme complexitat per la manca d’informació que hi ha disponible al mercat. Des de la posada en marxa del servei, Reempresa ha recopilat informació de les transmissions d’aquest tipus d’empresa, informació que està sent i serà molt útil per a poder fer valoracions d’empreses similars en un futur. Per la seva banda Sallent va destacar que “hi ha múltiples variables que entren en joc en la construcció del preu definitiu. Els mètodes de valoració d’empreses només són una de les variables a tenir en compte en les negociacions, on també s’han de tenir en compte altres tant importants com l’habilitat negociadora, les necessitats de cada part, el mètode de pagament i les particularitats del sector i activitat, entre d’altres”.

L’anàlisi aportat per Sallent té com a base el resultat de la gestió del Centre de Reempresa de Catalunya que, fins al tancament del primer semestre de 2016, ha assolit un total de 905 transmissions d’empreses des de la posada en funcionament del servei. Aquestes reempreses d’èxit han generat més de 45 milions d’euros d’inversió induïda a Catalunya. En aquest sentit Colomer va destacar que “el servei de Reempresa es sustenta en un únic mercat per a la transmissió d’empreses, www.reempresa.org, on hi participen múltiples agents, tant públics com privats, en un sistema de gestió de la informació (CRM) i en una metodologia d’acompanyament”.

Aquest any el 26è Fòrum de l’Auditor Professional s’ha celebrat a l’Hotel Melià Sitges sota el lema “Som Auditors! Innovem i afrontem els canvis”. Amb aquesta edició el congrés es consolida entre els membres del col·lectiu i altres parts interessades de la professió. El Fòrum compta amb la presència i participació de professionals de tot l’Estat, que debaten i comparteixen inquietuds i experiències, així com l’intercanvi de bones pràctiques i l’establiment de vies de col·laboració.