​El Portal del Rei i l'arc del Triomf de Sant Francesc a Terrassa

Una altra visita reial va ser la de la reina Isabel I'1 d’octubre de 1860

Joaquim Verdaguer
31 de juliol del 2016
Actualitzat el 03 d'agost a les 8:47h
Arcs en honor al rei Ferran VII
Arcs en honor al rei Ferran VII | AMAT

Arcs en honor al rei Ferran VII Foto: AMAT
 

El rei Ferran VII visità Terrassa el 9 d’abril de 1828. Per poder-lo rebre al capdamunt del carrer de Topete, s'hi va aixecar un portal de nova planta d'estil neoclàssic. Aquesta portalada adoptaria el nom de portal del Rei i el novell Topete el nom de carrer d’en Ferran. Continuant per la ruta que seguiria el rei, al principi del passeig, on comença l’actual carrer de la Font Vella i que en aquell temps portava el nom de Sant Francesc, es va aixecar un altre portal de les mateixes característiques que el primer, però amb només un arc triomfal.

El portal del Rei no va ser un environament efímer, ja que no es va enderrocar fins al 1861. Mentrestant, va servir de portal de la vila. L’arc del triomf de la Font Vella es va desmuntar tot seguit.

Isabel II

Una altra visita reial va ser la de la reina Isabel II l'1 d’octubre de 1860. Va arribar a l'estació del Nord en un tren reial, procedent de Montserrat . Per donar-li la benvinguda, l’ajuntament va fer aixecar, davant de l’estació, un arc del triomf fet amb mata i boix, amb una dedicatòria.
 

Arc del triomf que es va aixecar el 1860. Foto: Charles Clifford / Biblioteca Nacional